På vores livsstilshøjskole elsker vi fisk! Også laks, som både smager lækkert og er sundt.
Denne opskrift er fra vores kogebog – Kogebogen 4. Vores opskrifter i kogebogen baserer sig på, at mad skal være sundt, smage godt og være nemt at lave. Vores filosofi er, at sundhed skal være for alle. Sammen med den sunde mad, har vores højskoleelever idræt, ernæring, psykologi og kreative fag på skemaet. Vi træner i hold og har det sjovt imens.
Sund laks med krydderurter, grøntsager og kokosmælk
Antal: 4 personer
Ingredienser:
4 laksestykker
250 g gulerødder, i tynde stave
150 g knoldselleri, i tynde stave
200 g persillerod, i tynde stave
200 g løg, i både
2 spsk. olie
1 spsk. karry
2 dl kokosmælk
Salt og peber
Saft og skål af en halv citron
Hakkede krydderurter
Sådan gør du:
– Varm olien op i en dyb pande, og svits karry. Tilsæt og svits grøntsagerne.
– Smag til med salt og peber.
– Læg grøntsagerne i et ovnfast fad.
– Rør kokosmælken med citronsaft, og hæld den over grøntsagerne.
– Læg laksestykkerne oven på grøntsagerne, og sæt fadet i ovnen ved 180 grader i ca. 20 min.
– Drys med hakkede krydderurter lige før servering.
800 g grønt i alt
Tip
Skift grøntsagerne ud med det, du har i grøntsagsskuffen.
Læs mere:
Andre opskrifter:
Sund tomatsalat
Kartoffelsalat med jordbær
Koldthævede havreboller
Ubberupbaren
Næringsindhold:
Energi pr. 100 g
Kcal | Protein | Fedt | Kulhydrat | Kostfiber | |
Pr. 100 g | 123 | 7,5 | 8,5 | 4,5 | 1,5 |
Bliv inspireret af vores andre opskrifter i Kogebogen 2, 3 eller 4