Fag

FAG

På Ubberup Højskole kan du skræddersy dit eget skema. Vi tilbyder en masse forskellige fag, og i løbet af et langt ophold kan du komme til at prøve kræfter med mange af dem.

Enkelte fag er obligatoriske, men ellers vælger du helt selv dine fag, når du starter på skolen.

Det er vigtigt at understrege, at du ikke kan vælge udelukkende at have idrætsfag.

Bemærk venligst, at vi ind imellem skifter ud i vores fagudbud. Så det er ikke alle fag, der bliver oprettet på alle hold. Derfor kan vi ikke garantere, at du kan få et specifikt fag.

Følg @ubberuphojskole på Instagram

 Idræts- & motionsfag

Motion er en vigtig del af en sund livsstil og en forudsætning for et varigt vægttab.

Vores idrætsundervisere har flere års praktisk erfaring og kender til alle udfordringerne på vejen mod en varig livsstilsændring.

De viser vej til effektiv træning og motiverer dig til at yde en ekstra indsats, ligegyldigt på hvilket niveau du er.

Aquatræning

Vi laver træningsøvelser i vand, hvor vi udnytter vandets modstandskraft. Samtidig er vi vægtløse og kan derfor lave anderledes øvelser end på land. Vi træner både styrke og puls.

Badminton

Skal du lære at holde på ketcheren, eller skal du udvikle din baghånds-clear? Her er der plads til dig – uanset niveau. Vi starter typisk lektionen med tekniske øvelser, hvorefter vi dyster mod hinanden i double.

Holdtræning i badminton afvikles kun på vinterholdet. Men på de andre hold er man altid velkommen til at bruge gymnastikhallen til badminton efter undervisning.

Biking

Vi træner til dunkende rytmer og høj puls. Vi kører indendørs på stationære cykler i intervaller, tempi og med varierende styrke. Alle kan deltage.

Cirkeltræning

Hop på stedet, mavebøjninger, boksebold og stepbænke. Cirkeltræning er lidt af det hele.

Korte pauser mellem en masse forskellige øvelser gør cirkeltræning både sjovt og afveksl­ende.

Fodbold

Vi finder vores indre fodboldglæde frem, fra dengang vi brugte frikvarterene i skolen på at spille fodbold.

Vi starter altid undervisingen med 10 minutters klip fra historiske eller aktuelle fodboldkampe, hvor vi samler inspiration til at gå ud og spille på vores udendørs fodboldbane.

Alle kan være med. Afvikles på forårs- og efterårshold.

Hockey

Når vi spiller hockey, går vi op i at der er en god balance mellem sjov og konkurrence. Hockey er både sjovt, har høj intensitet og er godt for både konditionstræning og styrke.

Intervalløb

Her introduceres og udføres forskellige former for intervalløb. Hvilket vil sige, at vi arbejder relativt hårdt i en kort periode, efterfulgt at pause og gentagelser.

Intervalløb giver vældig god effekt på kredsløbs-kondition, som du kan tage med dig, hvis du har en drøm om at blive løber.

Kickboxing

Slå til og spark ud. Kickboxing er en superintens trænings­form, hvor du både får arme, overkrop og ben med.

Løb og løbeteori

Vi arbejder med målsætninger, løbeprogrammer og løbestil.

Og så skal vi selvfølgelig også indfri vores løbemålsætning på eksempelvis 3, 5, 8 eller 10 kilometer alt efter niveau.

Mountainbike

På skolens mountainbikes skal vi udfordres. Dels ved kørsel på MTB-banen i Kalundborg – en singletrek bane som stiller krav til teknik, mod og fysik.

Ydermere vil nogle også blive udfordret på distancen, da vi også skal køre ca. 45 km. når turen går til Skarresø ved Jyderup. Her bliver det en blanding af landevej og skov.

På Mountainbiking-holdet søger vi efter krisen, for så at komme sikkert hjem igen – det giver selvtillid!

Mountainbiking er på skolens forårs- og efterårshold.

Pilates

Pilates er et træningssystem der styrker din kropskerne. Vi arbejder primært på gulvet og bruger kroppens egen vægt som belastning.

Show

Har du en performer i maven? Vi skal danse, finde kostumer og musik og have det sjovt samtidig.

Vi optræder desuden til højskolens netværksdag, hvor familie og venner bliver inviteret op på skolen.

Step

Op, ned, op, ned! Step er aerobic på stepbænke, som man træder op og ned af i takt til musik og i forskellige serier. Det er sjovt, godt for knæene og du får pulsen i top.

Styrketræning

Styrketræning som i de gode gamle dage med 12 – 16 gentagelser til træthed á 3 – 4 sæt.

Vi finder den indre Arnold Schwarzenegger frem i styrkelokalet, så der må godt komme lyd på øvelserne, når vi står og træner bøfferne i vores net eller hættetrøje.

Swissball

Swissballs er store gymnastikbolde. De kan ligges eller siddes på og bruges som vægte. Det giver en masse sjove og ikke mindst udfordrende øvelser for hele kroppen.

Thai-boxing

I Thai-boxing (Thai-bo) må du slå, sparke, råbe og give albuer. Thai-bo er koreograferet boksning i luften tilsat rytme og musik. Sved på panden er garanteret.  

Vandpolo

Det skal med det samme nævnes, at det ”kun” er en variant af vandpolo. Vi spiller i 10 x 10 m bassin, med vanddybde på 3,80 m.

Bølgerne går højt og intensiteten holdes oppe ved hjælp af svømmefødder og konkurrencelyst, når vi i hold dyster mod hinanden.

Volleyball

Volleyball på Ubberup er noget særligt – positivt ment. Da vi spiller i vores nostalgiske gymnastikhal, som ikke har den officielle volleyball størrelse, har vi tillempet regelsættet således, at der er et godt mix mellem det sociale og konkurrence. Det giver gode dueller og masser af grin.

Afvikles på alle hold.

Yoga

På vores yogahold arbejdes primært med smidighed og bevægelighed i ledene – og ikke så meget styrke.

Undervisningen er en god blanding af små flows og mere stille øjeblikke, hvor der er god tid i den enkelte stilling.

Zumba

Zumba er dans, som er inspireret af latinamerikanske danse. Den gode musik brager ud af højtalerne ligesom til en fest, hvor vi til hver sang udfører en let sammensat koreografi.

Zumba er for både mænd og kvinder og er en enormt effektiv og sjov træningsform.

Der er ingen forudsætninger for at deltage, andet end højt humør og klar på at få sved på panden.

Mad & ernæring

Hvis du vil skabe en varig livsstilsændring er kosten en afgørende faktor.

I mad & ernærings fagene får du praktisk viden om kost som du både kan bruge under højskoleopholdet og når du kommer hjem.

Ernæring & krop

I faget Ernæring & krop lærer du om kalorier, næringsindhold og om, hvordan du sammen­sætter en sund kost.

Vi hjælper dig med at lave en personlig kostplan, der holder – også når du kommer hjem.

Kend din tallerken

Kend din tallerken er faget, hvor vi går i dybden med forståelsen for vores tallerkenmodel (kostplan).

Vi arbejder med vigtigheden af måltidets sammensætning, hyppighed og variation.

Vi udarbejder mange forskellige muligheder indenfor hvert enkelt måltid, så den sunde kost ikke bliver triviel og tager afsæt i lige netop dine behov og ønsker.

Sund madlavning i praksis

Når vi har sund madlavning, går vi i højskolens køkken og laver sunde, nemme retter – de retter, som også er dem vi spiser på højskolen til daglig.

Ideen med faget sund madlavning er, at du får praktisk erfaring med at lave en hel masse mad og at du får inspiration til nye retter, du også kan lave derhjemme.

 Personlig udvikling

Vi fokuserer på det hele menneske og arbejder derfor også med din mentale sundhed.

Vi arbejder – gennem motivation og udfordringer – på at give dig redskaber til øget selvindsigt, selvværd og personlig udvikling

Rød tråd (Det mentale aspekt)

I faget “rød tråd” arbejder vi hands-on med den mentale del af din livsstilsændring.

Vi taler om motivation, mål, netværk, erfaringer og laver konkrete planer, så din nye livsstil også holder, når du kommer hjem.

Psykologi

I faget psykologi fordyber du dig i dig selv.

Du lærer om psykologiens grundlæggende principper og får brugbare værktøjer til bedre at kunne forstå dig selv og dine tanker, handlinger og følelser.

Førstehjælp

Det er altid godt at være beredt, hvis uheldet er ude.

Ved hjælp af en blanding af teori og praktiske øvelser lærer du blandt andet at give livreddende førstehjælp og at bruge en hjertestarter.

Psykisk førstehjælp

På højskolen kan du tage et kursus i Psykisk Førstehjælp.

Kurset har til formål at øge din viden om psykiske sygdomme og kriser, så du har modet, viden og viljen til handle, når du står over for et menneske i en psykisk krise.

Du modtager efterfølgende et certifikat, som du fx kan vedhæfte dit CV.

Kreative fag

I de kreative fag for du rig mulighed for at udfolde dine kreative evner.

Billedkunst

Vi skal bruge tegning til at beskrive det vi ser og som inspiration til at arbejde med maleriet og udvikle personlige udtryksformer. Du kommer til at prøve mange forskellige maleteknikker, materialer, arbejdsformer.

Form & design

Oplev glæden ved at udtrykke dig kreativt. Du kan arbejde med områder indenfor beklædnings-syning, brugskunst og læder/skind.

Kor

De fleste oplever stor glæder ved at synge i fællesskab med andre. Til kor har du mulighed for at prøve din sangstemme af. Til netværksdagen går vi på scenen og synger foran et publikum.

Styling

“Dit klædeskab er en brugsgenstand – ikke et museum” Styling handler om beklædning og at finde din egen stil. Du lærer, hvordan du kan give din stil mere personlighed og kant. Og også, hvordan du kan fremhæve dine fordele.

Tegning & akvarel

Du lærer de grundlæggende tegneteknikker. Vi arbejder med lys og skygge og giver gode fif til at gøre dine kreative ideer levende på papiret, og du får hjælp til at udvikle et personligt udtryk.

 Kultur & ideer

I kultur & ideer fagene lægger vi vægt på, at de sociale kompetencer kommer i spil og at alle blander sig i debatten og bidrager til fællesskabet.

Bogklub

Vi forholder os til bøgernes verden, og dykker ned i både romanuddrag og noveller – både tidens bestsellere og litteraturhistoriens klassikere. Vi diskuterer kvalitet og stil, og du kan dele dine egne personlige favoritter.

Film og virkelighed

Spær øjnene op og lad dig opsluge af lærredets fortællinger. Vi ser og taler om film, hvad de fortæller om os selv, vores samfund og om den måde, vi tænker på.

Idéhistorie

Idehistorie er studiet af hvordan mennesket har tænkt igennem historien. Vi skal se på hvordan tidligere tiders tænkning har formet nutidens samfund, men vi skal også finde inspiration til nye måder at tænke på, ved at se på ideernes historie.

Politik

Politik handler om vores forhold til hinanden. Derfor burde vi i virkeligheden være vildt optagede af politik. Men ofte hænger det os langt ud af halsen. Dette misforhold skal vi undersøge i ”Politik” og derudover skal vi naturligvis snakke om værdier, om international politik og om aktuelle problemstillinger.