Her får du en oversigt over vores fag

Fagene på Ubberup Højskole

Uanset om du er til motion, psykologi, kreativitet, samfundsfag eller kost og ernæring, så har vi en vifte af fag, du kan vælge imellem. Nogle fag er obligatoriske, andre fag er årstidsbestemte, og det eneste ’must’ er, at du skal plukke lidt fra hver kategori til dit skema.

Motion

Sunde vaner

Aquatræning

Gymnastikøvelser under vand har mange fordele. Det er skånsomt for muskler og led, og så er det muligt at lave øvelser, som man ikke kan lave på landjorden.

Motion Højskole

Biking/Spinning

Vil du svede virkelig meget? Så spænd cykelskoene og træd igennem til biking, også kaldet spinning. Vi laver både pulstræning med Suunto-udstyr og almindelig biking.

Højskole med sunde vaner

Boldspil

Så længe bolden er rund, kan alting ske. I boldspil konkurrerer vi blandt andet i hockey, fodbold, volleyball, softball, basketball, badminton m.m.

Cirkeltræning på højskole

Cirkeltræning

Hop på stedet, mavebøjninger, boksebold og stepbænke. Cirkeltræning er lidt af det hele, og variationen i de forskellige øvelser gør det både sjovt og svedigt.

cykel og krop som fag på Ubberup Højskole

Cykel & Krop

For dig, som lige skal vænne dig til bikingcyklerne. Vi skifter mellem at cykle til 3 sange, stå af og lave styrkende øvelser for overkroppen, og så svinge os tilbage i sadlen igen.

Højskole med cykel som fag

Cykel-Naturtur

På cykle skal vi opleve Røsnæs, Tømmerup eller Loch Ness. Vi undersøger det smukke, lokale kultur- og naturlandskab, der omkranser højskolen, samtidig med at vi får os rørt.

Løb som fag på højskole

Løb

Løb er den billigste motionsform, der findes – og en af de mest effektive. Vi hjælper dig i gang med løbetræningen og giver gode fif til teknik, træningsmetoder og intervalløb.

Mountainbike på højskole

Mountainbike

En tur i skoven bliver sjovere, når den foregår på en mountainbike. Vi lærer dig om cyklen, hvordan du bruger den, og så skal vi ud og ræse rundt i naturen.

Pilates på Højskole

Pilates

Få styrket kroppens muskulatur. De enkle gulvøvelser kan effektivt lindre rygsmerter, forebygge slidskader omkring rygraden og give stærk ryg/mave, også kaldet core.

Styrketræning højskole

Pump

Intens styrketræning på hold med forskelligt udstyr som måtte, stepbænk, vægtstang o.lign. Målet i Pump er at blive lidt øm dagen efter, så vi ved, at vi har presset os selv nok.

Motion på Ubberup Højskole

Step

Op, ned, op ned! Step er aerobic på stepbænke, som man træder op på og ned af i takt til musik og i forskellige serier. Det er sjovt, godt for knæene og får pulsen i top.

Stærk krop

Styrke

Vi træner individuelt sammen under kyndig vejledning af en underviser. Bliv både stærkere og klogere på teorien og praktikken omkring forskellige styrketræningsprincipper.

Tabata på Ubberup Højskole

Tabata

Intervaltræning, der virkelig giver sved på panden, høj forbrænding og god kondition. Giv den gas 20 sek., hold 10 sek. pause, gentag 8 gange, 1 min. pause. Det er ret sjovt!

Sunde vaner

Thai-Bo

Vi finder vores indre kriger frem og kommer af med alle vores aggressioner.  Vi opbygger små serier med slag og spark ud i luften og sveder til høj musik og i højt humør.

Fag på Ubberup Højskole

Vandpolo

Svømmebassinets svar på håndbold. Udstyret med hjelme og svømmefødder er der gjort klar til kamp i det dybe bassin, når bolden bliver givet op.

wellness højskole

Wellness

Wellness er velvære. Vi slapper helt af og arbejder med dybe vejrtrækninger og forkæler os selv med for eksempel afslappende yoga eller en dejlig massage.

Ny livsstil

Workout

Vi bevæger os i leg til høj musik og altid med fokus på at få pulsen op og røde kinder. Vi samarbejder i hold og har det sjov, mens vi sveder og får rørt hele kroppen.

Ny livsstil højskole

Yoga

Medicin for både krop og sjæl. Vi arbejder med bindevævet, frigiver stive led og giver rum til fordybelse. Samtidig er yoga effektiv, styrkende træning af ryg og mave/core.

Sundt liv

Zumba

Sæt sving i hofterne og mærk rytmen sætte hele kroppen i be­vægelse. Zumba er dansebaseret fitnessform til eksotiske rytmer, der både får pulsen og humøret helt i top.

Kost og ernæring

Lær alt om sund ernæring

Ernæring

Hvordan sammensætter du en sund kost? Vi går tæt på kalorier og næringsindhold, og sammen laver vi din personlige kostplan, som holder – også når du kommer hjem.

Sunde madvaner

Kend din tallerken

Hvordan er det nu medprincipperne i måltidsfordeling og-indhold? Vi går bag om dem og tager vi fat i de tvivlsspørgsmål, der ofte er omkring måltider, livsstils og sundhed.

Livsstilshøjskole med sund mad

Maden i fokus

Hvad er det egentlig vi spiser? Hvad indeholder maden på cafeen? Hvordan er kødet i supermarkedets køledisk produceret? Det sætter vi fokus på.

Kostændring

Madvaner

Hvorfor spiser vi hele slikposen, når vi havde planlagt kun at spise 10 stykker? Hvor stammer vores mønstre fra? Vi dykker også ned i, at ’madvaner’ går mad og følelser hånd i hånd.

Madværksted - lær om sunde madvaner

Madværksted

Lær hvordan man tilbereder meget af den gode mad, vi spiser på højskolen. Du får fingrene direkte i bolledejen, får nyttige tips og tricks af vores fantastiske køkkenteam.

Sund madplan

Mellemmåltid

Vi sætter fokus på mellemmåltidet og laver anderledes lækre og sundere alternativer til f.eks. chokoladebaren eller romkuglen – og du kan næsten ikke smage forskel.

Sundhed på Højskole

Sundhed

Hvad påvirker os til at hoppe på kur efter kur? Hvorfor har vores tramsystem stor betydning for følelsen af sundhed. Lightprodukter – godt eller skidt? Sundheden er til debat.

Personlig udvikling

Psykisk førstehjælp på Ubberup Højskole

Psykisk førstehjælp

Bliv certificeret ”Psykisk førstehjælper” og få værktøjer til at kunne akut hjælpe en person med en psykisk lidelse som depression/angst eller en psykisk krise, f.eks. selvskade.
(Du skal betale 150 kr. for kursusmanualen)

Psykologi og livsstil

Psykologi

Fordyb dig i dig selv. Lær psykologiens grundlæggende principper og få brugbare værktøjer til bedre at kunne forstå dig selv og dine tanker, handlinger og følelser.

Livsstilsændring

Rød Tråd

Arbejd med den mentale del af en livstilsændring. Vi taler om motivation, mål, netværk, erfaringer og laver konkrete planer, så din nye livsstil også holder, når du kommer hjem.

Kreative fag

Kreativ højskole

Akvarel

Vi dykker ind i akvarelmaleriets mange muligheder. Undervisningen er individuel, så du kan være med, uanset om du er nybegynder eller har malet i mange år.

Billedkunst på Ubberup højskole

Billedkunst

Vil du lære om kunst og komme i gang med at udtrykke dig gennem kunsten? Uanset om du er øvet eller ej, er der rig mulighed for personlig udfoldelse under kyndig vejledning.

Form & Design

Oplev glæden ved at udtrykke dig kreativt. Vi arbejder med beklædningssyning, brugskunst og tasker m.m.  Brug design, udsmykning og materialevalg til at finde din stil.

Fag på Ubberup Højskole

Kor

Gennem forskellige øvelser gør vi stemmen stærk og smidig. Vi arbejder med kropsholdning, vejrtrækning, kropsstøtte og energi. Og så synger vi selvfølgelig!

Højskole med sang

Sang

Det gode ved at synge er, at det er utrolig svært at være sur samtidig. I SANG dykker vi ned i Højskolesangsbogen og synger nye, gamle, kendte og glemte sange SAMMEN.

Højskole med kreative fag

Tegning

Find dit personlige udtryk gennem de grundlæggende tegneteknikker. Vi arbejder med lys og skygge, og du får gode fif til at gøre dine kreative ideer levende på papiret.

Aktiviteter på Ubberup Højskole

Upcycling

Vi arbejder kreativt og personligt med forandring af genbrugstøj. Fantasien bliver stimuleret ved at trykke, klippe, applikere, farve og sy nyt af gammelt.

Samfundsfag

Bogklub på højskole

Bogklub

Velkommen til bøgernes verden! Vi dykker ned i både romanuddrag, noveller og tegneserier. Vi diskuterer kvalitet og stil, og du kan dele dine egne personlige favoritter.

Højskole med film som fag

Film og virkelighed

Synk ned i sofaen og lad dig opsluge af lærredets fortællinger. Vi ser og taler om film, hvad de fortæller om os selv, vores samfund og om den måde, vi tænker på.

Lær førstehjælp på Ubberup Højskole

Førstehjælp

Vær beredt, hvis uheldet er ude. I en blanding af teori og praktiske øvelser lærer du blandt andet at give livreddende førstehjælp og at bruge en hjertestarter. Du gør en forskel!

Højskole med historie som fag

Idéhistorie

Vi gennemgår nogle af de vigtigste ideer, som har været med til at præge det vestlige samfund gennem de seneste 2000 år. Historien viser, at samfundet kan se meget anderledes ud, end det gør lige nu.

Livsstilshøjskole med kultur som fag

Kulturtur

Når vi samles fra alle dele af landet, er det oplagt at se nærmere på det, der ligger tæt på. Vi går ture i den smukke Vestsjællandske natur og hører om historie, samfund og kultur.

Fag på Ubberup Højskole

Verden i Flammer

Hvad sker det rundt omkring i verdens brændpunkter? Og hvilken indflydelse har det på os i lille Danmark? Det diskuterer vi på bedste demokratiske vis.

OBS!

Det er som nævnt ikke alle fag, der tilbydes på hvert ophold – blandt andet spiller årstiderne lidt ind på, hvad der står på skemaet. Ligesom vi somme tider får gode ideer til nye fag, som ikke står her endnu…