Hyppigt stillede spørgsmål

Hyppigt stillede spørgsmål

Om at være elev på Ubberup

Kan jeg være sikker på, der er andre elever i min aldersgruppe?

Ja, der er elever i alle aldersgrupper på Ubberup Højskole. Vi har plads til 80 højskoleelever på vores lange ophold, og de yngste er omkring 18 år og de ældste omkring 70 år.

Cirka 2/3 af eleverne på vores lange højskoleophold er mellem 18-29 år, og 1/3, det vil sige omkring 28 elever, er fra 30 år og opefter.

Hvordan er fordelingen mellem mænd og kvinder?

Der er sædvanligvis 2/3 kvinder og 1/3 mænd på vores lange højskoleophold. De sidste par år har andelen af mænd på vores lange højskoleophold været stigende, så mændene nogle gange næsten udgør 40 % af et hold.

Jeg er ikke vant til at være sammen med så mange mennesker – hvordan vil det være?

På en højskole er du omgivet af mennesker mange af døgnets timer. Derfor kan man også godt have behov for at trække sig lidt tilbage en gang i mellem. Det har vi naturligvis forståelse for. Ubberup Højskole har mange mindre fællesstuer, tv-stuer og hyggerum, hvor man kan sidde i ro og fred, eller for eksempel spille et spil med et par venner.

Er Ubberup kun for dem, der gerne vil tabe sig? Eller er det også for dem, der gerne vil leve sundere i det hele taget?

Ubberup er for alle. Sund livsstil handler ikke kun om overvægt. Det handler også om velvære og om at have det godt i krop og sind. Mange kommer på Ubberup uden at skulle tabe sig; det kan være, at de gerne vil i gang med at dyrke mere motion, eller at de gerne vil lære at spise sundere. Det kan også være, at de bare har brug for et frirum, eller har brug for at tage deres liv i en ny retning. Vi har fokus på det hele på Ubberup Højskole.

Er det pinligt at tage på livsstilshøjskole?

Vi oplever, at vi har verdens modigste højskoleelever, som tager hånd om de udfordringer, de har. Når man vælger at tage på Ubberup Højskole, så er det fordi, man er villig til at se på sig selv og forandre sig selv, så man kan tage sit liv i en ny retning. Der er aldrig hverken pinligt eller en falliterklæring at forsøge at realisere sine drømme.

Om vægttab og fysiske forbedringer

Opnår jeg et vægttab på Ubberup?

Hvis du spiser, som vi anbefaler dig og deltager aktivt i de forskellige former for motion, så kan du være sikker på at tabe dig. Der er ingen tvang eller pligt på Ubberup Højskole, men der er masser af støtte og hjælp.

Hvor mange kilo kan jeg tabe på et langt ophold?

Gennemsnitligt kan man forvente at tabe cirka 1 kilo om ugen, men det er meget individuelt. Nogle taber 25 kilo i løbet af et ophold og nogle taber 5-6 kilo. Andre er her ikke for at tabe sig. Jo større du er, desto nemmere er det at tabe mange kilo hurtigt. I takt med man taber sig, går vægttabet også langsommere.

Kan jeg være sikker på at opnå et varigt vægttab på Ubberup?

Vi gør meget ud af at forberede dig på at komme hjem efter opholdet på Ubberup Højskole. Det er derhjemme, din livsstilsændring og dine nye vaner skal fortsætte med at have effekt. Hen mod slutningen af dit ophold laver du sammen med dine undervisere både en plan A, B og C for, hvordan din livsstil skal være når du kommer hjem. Vi ved godt, det ikke altid går helt som forventet, når man kommer hjem, men det hjælper vi dig med at tage hånd om.

Skal man vejes?

Nej. Det er helt frivilligt, om man vil vejes og hvor ofte. Du har mulighed for at blive vejet en gang om ugen, men det er bare et tilbud. Nogle vælger at blive vejet uden at få resultatet at vide. Så får de måske først det endelige resultat, når opholdet er slut.

Om undervisningen

Jeg er ikke i særlig god form. Kan jeg så godt deltage i idrætsundervisningen?

Alle kan være med til motionen på Ubberup Højskole. Højskolen tilbyder en lang række forskellige idrætstilbud lige fra thai-bo, yoga og zumba til løb, mountainbike og styrketræning. Vores motto er, at alle deltager så godt de kan. Du har mulighed for selv at vælge hvilke idrætsfag, der skal på dit skema. Du kan se et eksempel på et ugeskema her.

Hvor meget idræt skal jeg deltage i?

Du kan ikke gå på Ubberup Højskole uden at være med i en eller anden form for idræt, men du deltager på det niveau du kan. Du sammensætter til dels selv sit skema, så vil du gerne dyrke rigtig meget motion, så skal du bare vælge mange idrætsfag. Er du ikke så fokuseret på motionen, så vælger du i stedet nogle andre højskolefag, for eksempel madlavning, samfundsfag eller kreative fag.

Vedr. betaling for opholdet

Hvad koster det at gå på Ubberup Højskole?

Det koster et sted mellem 1.600 kr. om ugen og 2.600 kr. om ugen at gå på Ubberup Højskole. Prisen afhænger om du vælger at bo på dobbeltværelse med delt bad og toilet eller på eget værelse. Mens du går og bor på højskolen vil mange af dine daglige udgifter falde væk, så som dit madbudget, transport, små fornøjelser i hverdagen og den slags. Så når du er på højskolen, sparer du også nogle penge. Nogle vælger at udleje deres bolig mens de går på Ubberup Højskole.

Du kan læse vores gode råd til finansiering af et højskoleophold her.

Kommer der ekstra udgifter oveni?

Nej, dit højskoleophold på Ubberup er all-inclusive. Herunder personlig coaching, kostvejledning og kostplan med vores diætist, mulighed for ugentlig vejning, mulighed for at sammensætte dit eget skema og mulighed for specialkost. Det eneste, du skal betale for, er poletter til vaske- og tørremaskinerne. Hvis du er flittig i de kreative værksteder, kan det også være, at du har nogle udgifter til materialer så som lærreder, stof, læder etc.

Kan jeg dele betalingen op i rater?

Ja, du kan sagtens dele betalingen af dit ophold op i tre rater. Første rate er på 5.000 kr. og skal falde umiddelbart efter din tilmelding. Anden rate er på halvdelen af det resterende beløb, og skal falde ved kursusstart. Tredje, og sidste, rate på resten af det udestående beløb skal falde en måned inde i kursusforløbet.

Kan man søge tilskud til et højskoleophold?

Der er enkelte muligheder for at søge økonomisk tilskud til et højskoleophold. Her har vi lavet en samlet oversigt over de støtte- og tilskudsmuligheder, der er.

En gang i mellem er nogle kommuner villige til at betale helt eller delvist for et ophold, hvis de skønner, at det for eksempel kan hjælpe en til at komme tilbage på arbejdsmarkedet. Du kan selvfølgelig altid prøve at kontakte din kommune og høre om mulighederne.

Kan man tage på højskole på dagpenge?

Det er desværre ikke muligt at tage på et langt højskoleophold, mens man er på dagpenge eller sygedagpenge.

Hvad sker der, hvis højskolen lukker på grund af Corona?

I forbindelse med en midlertidig nedlukning, vil eleverne:

  • blive tilbudt virtuelt undervisning i det omfang, det er muligt
  • få refunderet kostpenge, 325 kr. per uge, under hjemsendelsen

Hvis regeringen pålægger højskolerne at lukke, vil Ubberup Højskole søge om at få elevernes egenbetaling refunderet af staten. På nuværende tidspunkt findes sådan en ordning ikke, og indtil den gør, kan Ubberup Højskole ikke garantere fuld refusion.

Læs mere om vores corona-retningslinjer her: 
https://www.ubberup.dk/praktiske-oplysninger/paa-hoejskole-i-en-corona-tid/

Andre spørgsmål

Kan man bo på højskolen i weekenderne?

Ja, du er meget velkommen til at blive boende på Ubberup Højskole i weekender. Vi anbefaler, du i hvert fald bliver på højskolen den første weekend, efter du er startet på et langt ophold, hvor der vil være fokus på sociale arrangementer og sammenrystning.

Er der mulighed for specialkost?

Ja, der er mulighed for at få specialkost, mens du er elev på Ubberup Højskole. Fx glutenfri eller laktosefri kost. Det koster ikke ekstra. Vores køkken har stor erfaring med specialkost, så du kommer ikke til at mangle noget i under dit højskoleophold.  

Står man ved siden af hinanden, når man går i bad?

Nej, alle vores badeværelser på højskolen er enkeltvis. Hvis du vælger “enkelt- eller dobbeltværelse med delt bad og toilet”, deler du toiletter og badeværelser med de andre højskoleelever på samme gang.

Har i korte livsstilskurser?

På Ubberup Højskole tror vi på, at lange højskoleophold er de mest gavnlige for en livsstilsændring, da det tager tid at implementere en ny livsstil. Vores lange højskoleophold er på 12-15 uger, hvor du kan have fuldt fokus på dine mål inden for nye vaner, motion, kost, vægttab, psykologi, det sociale og det kreative og din personlige udvikling. Vi har for øjeblikket to korte højskolesommerkurser af henholdsvis 1 og 2 ugers varighed. Disse kurser har også fokus på den sunde livsstil. Vores højskolesommerkurser kan du læse mere om her.

Hvad hvis jeg har et dobbeltværelse – og min værelseskammerat og jeg er et dårligt match?

Hvis du vælger at bo på et dobbeltværelse, så vil du altid få en værelseskammerat af samme køn og cirka samme alder som dig. Nogle gange sker det, at man bare ikke matcher med den, man bor sammen med. Så har du naturligvis altid mulighed for at flytte værelse. Hvis der er et ledigt værelse, kan du også vælge at flytte over på et enkeltværelse.

Fik du svar på dine spørgsmål?

Du er altid velkommen til at ringe til os på tlf. 5950 0080

(Vi tager telefonen mandag – fredag fra 08.30-14.30

Eller skriv til os på info@ubberup.dk

Sæt spotlight på din fremtid!

Har du brug for en afklaring omkring uddannelse eller job? Tilmeld dig et langt kursus og bliv klogere på dig selv!

Book en rundvisning
Læs mere om kurset

Download materiale

BROCHURE OM HØJSKOLEN

@ubberuphojskole