Hyppigt stillede spørgsmål

Hyppigt stillede spørgsmål


Er det dyrt at gå på Ubberup Højskole?

Det koster et sted mellem 1.590 kr. om ugen og 2.490 kr. om ugen at gå på Ubberup Højskole. Prisen afhænger om du vælger at bo på dobbeltværelse med delt bad og toilet eller på eget værelse. Mens du går og bor på højskolen vil mange af dine daglige udgifter falde væk, så som dit madbudget, transport, små fornøjelser i hverdagen og den slags. Så når du er på højskolen, sparer du også nogle penge. Nogle vælger at udleje deres bolig mens de går på Ubberup Højskole.


Kommer der ekstra udgifter oven i?

Nej, opholdet er alt-inklusive. Herunder personlig coaching, kostvejledning og kostplan med vores diætist, mulighed for ugentlig vejning, mulighed for at sammensætte dit eget skema og mulighed for specialkost. Det eneste, du skal betale for, er poletter til vaske- og tørremaskinerne. Hvis du er flittig i de kreative værksteder, kan det også være, at du har nogle udgifter til materialer så som lærreder, stof, læder etc.


  Kan man dele betalingen op i rater? Ja, du kan sagtens dele betalingen af dit ophold op i tre rater. Første rate er på 5.000 kr. og skal falde umiddelbart efter din tilmelding. Anden rate er på halvdelen af det resterende beløb, og skal falde ved kursusstart. Tredje, og sidste, rate på resten af det udestående beløb skal falde en måned inde i kursusforløbet.


Kan man bo på Ubberup Højskole i weekenden?

Ja, du er meget velkommen til at blive boende på Ubberup Højskole i weekender. Vi anbefaler, man bliver den første weekend efter et ophold er startet, hvor der vil være sociale arrangementer og sammenrystning.


Kan man søge tilskud til et højskoleophold?

Generelt er det svært at få økonomisk tilskud til et højskoleophold, og der er ikke nogle specifikke steder man kan søge om støtte. En gang i mellem er nogle kommuner villige til at betale helt eller delvist for et ophold, hvis de skønner, at det for eksempel kan hjælpe en til at komme tilbage på arbejdsmarkedet. Du kan selvfølgelig altid prøve at kontakte din kommune og høre om mulighederne.


Kan man tage på højskole på dagpenge eller på sygedagpenge?

Det er ikke muligt at tage på et langt højskoleophold, mens man er på dagpenge eller sygedagpenge.


Kan jeg være sikker på at tabe mig, mens jeg går på Ubberup Højskole?

Hvis du spiser som vi anbefaler dig og deltager aktivt i de forskellige former for motion, så kan du være sikker på at tabe dig. Men det afhænger selvfølgelig i sidste ende af dine beslutninger vedrørende mad og motion. Der er ingen tvang eller pligt på Ubberup Højskole, men der er masser af støtte og hjælp.


Hvor mange kilo kan jeg forvente at tabe mig, mens jeg går på Ubberup Højskole?

Som gennemsnit kan man forvente at tabe cirka 1 kilo om ugen, men det er meget individuelt. Nogle taber 25 kilo i løbet af et ophold og nogle taber 5-6 kilo. Andre er her ikke for at tabe sig. Jo større du er, desto nemmere er det at tabe mange kilo hurtigt. I takt med man taber sig, går vægttabet også langsommere.


Holder vægten, når jeg kommer hjem efter kurset?

Vi gør meget ud af at forberede dig på at komme hjem efter opholdet på Ubberup Højskole. Det er derhjemme, din livsstilsændring og dine nye vaner skal fortsætte med at have effekt. Hen mod slutningen af dit ophold laver du sammen med dine undervisere både en plan A, B og C for, hvordan din livsstil skal være når du kommer hjem. Vi ved godt, det ikke altid går helt som forventet når man kommer hjem, men det hjælper vi dig med at tage hånd om.


Er Ubberup højskole kun for folk der ønsker at tabe sig? Eller er det også hvis man gerne vil blive sundere?

Sund livsstil handler ikke kun om overvægt. Det handler også om velvære og om at have det godt i krop og sind. Mange kommer på Ubberup uden at skulle tabe sig; det kan være, at de gerne vil i gang med at dyrke mere motion, eller at de gerne vil lære at spise sundere. Det kan også være, at de bare har brug for en pause, eller hjælp til at tage deres liv i en ny retning. Vi har fokus på det hele på Ubberup Højskole.


Jeg er ikke i særlig god form. Kan jeg så deltage i idrætsundervisningen?

Alle kan være med til motionen på Ubberup Højskole. Højskolen tilbyder en lang række forskellige idrætstilbud lige fra thai-bo, yoga og zumba til løb, mountainbike og styrketræning. Vores motto er, at alle deltager så godt de kan. Du har mulighed for selv at vælge hvilke idrætsfag, der skal på dit skema.


Hvor meget idræt skal jeg deltage i?

Du kan ikke gå på Ubberup Højskole uden at være med i en eller anden form for idræt, men du deltager på det niveau du kan. Du sammensætter til dels selv sit skema, så vil du gerne dyrke rigtig meget motion, så skal du bare vælge mange idrætsfag. Er du ikke så fokuseret på motionen, så vælger du i stedet nogle andre fag, for eksempel inden madlavning eller kreative fag.


Skal man vejes?

Nej. Det er helt frivilligt, om man vil vejes og hvor ofte. Du har mulighed for at blive vejet en gang om ugen, men det er bare et tilbud. Nogle vælger at blive vejet uden at få resultatet at vide. Så får de måske først det endelige resultat, når opholdet er slut.


Jeg er ikke vant til at være sammen med så mange mennesker, hvordan vil det være?

På en højskole er man omgivet af mennesker mange af døgnets timer. Derfor kan man også godt have behov for at trække sig lidt tilbage en gang i mellem. Det har vi naturligvis forståelse for. Ubberup Højskole har mange mindre fællesstuer og hyggerum, hvor man kan sidde i ro og fred, eller for eksempel spille et spil med nogle af vennerne.


Kan jeg være sikker på, at der er andre elever i min aldersgruppe?

Ja, der er elever i alle aldersgrupper på Ubberup Højskolen. De yngste er omkring 18 år gamle og de ældste omkring 75 år. Cirka 2/3 af eleverne er 30 år eller yngre, og 1/3, det vil sige omkring 27 elever, er over 30 år. De fleste i den ældre gruppe er fra 45 år og opefter.


Hvordan er fordelingen mellem mænd og kvinder?

Der er sædvanligvis 2/3 kvinder og 1/3 mænd på vores lange ophold, men de sidste par år har andelen af mænd være stigende, så mændene nogle gange næsten udgør 40 % af et hold.


Hvad hvis jeg har dobbeltværelse og min værelseskammerat og jeg er et dårligt match?

Hvis du vælger at bo på et dobbeltværelse, så vil du altid få en værelseskammerat af samme køn og cirka samme alder som dig. Nogle gange sker det, at man bare ikke matcher med den, man bor sammen med. Så har du naturligvis altid mulighed for at flytte værelse. Hvis der er et ledigt værelse, kan du også vælge at flytte over på et enkeltværelse.


Står man ved siden af hinanden når man går i bad?

Nej, alle vores badeværelser er enkeltvis. Hvis du vælger enkelt- eller dobbeltværelse med delt bad og toilet, deler du toiletter og badeværelser med de andre på samme gang.


Er det ikke pinligt at tage et ophold på en højskole som Ubberup Højskole?

Nogle tænker, at det er en form for falliterklæring at tage på Ubberup Højskole. Det er lidt pinligt, at man gerne vil have hjælp til at leve sundere. Sådan ser vi det slet ikke. Vi oplever, at vi har verdens modigste højskoleelever, som tager hånd om de udfordringer, de har. Når man vælger at tage på Ubberup Højskole, så er det fordi man er villig til at se på sig selv og forandre sig selv, så man kan tage sit liv i en ny retning. Der er aldrig hverken pinligt eller en falliterklæring at forsøge at realisere sine drømme.


Kan jeg få specialkost på Ubberup Højskole?

Ja, der er mulighed for at få specialkost, mens du er elev på Ubberup Højskole. Fx glutenfri eller laktosefri kost. Det koster ikke ekstra.


Kan man komme afsted på Ubberup Højskole i kortere tid?

På Ubberup Højskole tror vi på, at lange ophold er de mest gavnlige for din livsstilsændring. Lange ophold er 12-15 uger, hvor du kan have fuldt fokus på dine mål inden for motion, kost, vægttab, psykologi, det sociale og implementering af nye vaner. Vi har for øjeblikket to korte sommerkurser af henholdsvis 1 og 2 ugers varighed. Dem kan du læse mere om her.


Fik du svar på dine spørgsmål? Ellers er du velkommen til at ringe til os på 5950 0080


 

Vinter 2018


12 UGER
02. JAN. - 26. MARTS

Læs mere