Psykisk førstehjælp til unge – Kursus v/ Lars Jørgensen

Rekordmange unge har det svært. Eftervirkninger af corona, stress, ensomhed, angst og pres i forhold til uddannelse og sociale medier er bare nogle af de udfordringer, der bidrager til, at mange unge mistrives. Vi voksne kan ofte se, at de har det svært, men vi ved ikke, hvordan vi kan hjælpe bedst muligt.

 Kurset ”Psykisk førstehjælp til unge” er et kursus, ikke kun for fagfolk, men for alle der har interesse indenfor dette område og ønsker at tilegne sig værktøjerne til at hjælpe de unge.
Fokus på dette kursus er, hvordan psykiske sygdomme og kriser viser sig hos unge, og hvordan man bedst muligt kan støtte og hjælpe unge, som er i mistrivsel.

Forskning viser, at psykisk sygdom ofte starter i ungdommen eller i den tidlige voksenalder. Når en ung får en psykisk sygdom, kan det påvirke hele den unges livsforløb. Det er derfor helt afgørende, at mistrivsel opdages tidligt, og at den fornødne hjælp og behandling etableres.

På kurset får deltagerne viden om de mest udbredte psykiske sygdomme og kriser, som rammer unge, og de får kompetencer til at handle, når de står over for en ung, som viser tegn på psykisk mistrivsel.

Deltagerne lærer at genkende tegn og symptomer på psykiske sygdomme og kriser, og får kendskab til, hvor den unge kan få relevant professionel hjælp.

Som deltager får man med andre ord viden og tryghed til at handle, så man kan være med til at hjælpe den unge til at få en hurtigere recovery og måske forhindre, at en reel psykisk sygdom udvikler sig.
Kurset er udarbejdet af Psykiatrifonden med støtte fra TrygFonden.

psykisk førstehjælp kursus

Har du ikke mulighed for at deltage på kurset, men synes det lyder interessant?
Eller arbejder du på en institution, hvor kurset kunne være relevant for flere medarbejdere? Så er der mulighed for at Lars Jørgensen kan afholde kurset direkte hos jer.

For yderligere information og booking:
lone@ubberup.dk
59 50 00 80

Næste kursus i Psykisk førstehjælp for unge, er fordelt over to dage og afholdes:
NY DATO KOMMER SNAREST

Pris pr. deltager kr. 3.150,- inkl. forplejning og manualen ”Psykisk Førstehjælp til unge”

Kurset afholdes på Ubberup Højskole, Højskolevej 6, 4400 Kalundborg
Tilmelding foregår på e-mail: lone@ubberup.dk

Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte Ubberup Højskole på tlf. 59 50 00 80

Læs hele kursusbeskrivelsen her