Dit livs vendepunkt

Ubberup Højskole er en almen folkehøjskole, og så er vi Danmarks første og største Livstilshøjskole

HAR DU BRUG FOR ET VENDEPUNKT I DIT LIV?

Siden 2000 har vi – med stor succes – haft fokus på sund livsstil og varig livsstilændring. Hvert år hjælper vi omkring 400 elever med at realisere deres drømme og mål. Uanset om de kommer for at få et vægttab, for at få et kærligt skub i forhold til job eller uddannelse eller med et ønske om større selvværd. Eller måske bare en pause fra hverdagen.

Måske husker du tv-programmerne ‘Livet er fedt’, der er optaget på Ubberup Højskole i netop år 2000? De var en stor del af vores første skridt ind i at skabe en livsstilshøjskole.

Meget er dog sket siden. Vi har fået mere viden og ny viden, og vi er blevet meget bevidst om, at en livsstilændring handler om mere end bare vægttab, kost, kalorier og motion. Det handler om det hele menneske – så det er den måde vi arbejder med livsstilsændring på i dag.
Det kunne du desuden se mere om i opfølgningsprogrammet til ’Livet er fedt’, der blev sendt på TV2 i januar 2021 – præcis 20 år efter, at den første udsendelse rullede over skærmen. 

"Et sted med sjæl og varme, som ændrede mit liv på alle tænkelige måder. Har du brug for at vågne op og se dig selv og dit liv på en ny måde? Så er Ubberup Højskole det eneste rigtige sted at gøre det."

Nadja, tidligere elev på Ubberup Højskole

Hvorfor vælger vores elever Ubberup Højskole?

Nogle af vores elever vælger Ubberup Højskole, fordi de er overvægtige og gerne vil opnå et vægttab – men det er langt fra alle. Det kan også være, de vil i bedre form, sætte fokus på deres mål og fremtidsdrømme eller styrke deres selvværd. Fælles for vores elever er dog, at de gerne vil blive klogere på sund livsstil og skabe en varig livsstilsændring.

En varig livsstilsændring bygger på flere elementer: motion, kost og personlig udvikling. For sundhed handler om mere end kroppen. Det er vores erfaring, at vores elever får større succes med deres livsstilændring, hvis de også har fokus på den mentale side af sagen. Noget vi også er blevet meget klogere på, siden vi var en del af programserien “Livet er fedt” tilbage i 2000.

Vi lover ikke en hurtig, nem slankekur eller simpel livsstilsændring, der med et snuptag løser alle problemer. Vi tror på – og kan se effekten af – at det lange, sunde træk giver den varige livsstilændring, som også kan fungere derhjemme efter opholdet på vores livsstilshøjskole. Og det er derfor, vores tidligere elever anbefaler et ophold på Ubberup Højskole.

Kost

Kosten er en rigtig stor faktor, når vi taler om livsstilændring! Det er samtidig rigtig ofte den største udfordring. Vores professionelle ernæringsteam har derfor stor fokus madvaner og madstruktur. Så man som elev får en forståelse for, hvad der skal til for at tabe sig eller for at få mere energi både fysisk og mentalt. Vi arbejder også med kalorier og energitæthed i maden – og ikke mindst tager vi udgangspunkt i, at der ikke er noget mad eller drikke, der er no go (forbudt) i en livsstilændring. Det handler om mængder og ernæring.

Motion

Motion er afgjort en vigtig del af en sund livsstil og en forudsætning for et varigt vægttab. Det handler dog ikke om at være hverken hurtigst eller bedst, men om at være i gang. Alle vores idrætsundervisere har flere års praktisk erfaring og kender til alle udfordringerne på vejen mod en varig livsstilsændring. De guider dig til den træning, der passer til dig, og motiverer dig til at yde en ekstra indsats, ligegyldigt på hvilket niveau du er. Og så er motion noget, vi dyrker i fællesskab og bakker hinanden op i – alle kan være med!

Personlig udvikling

På Ubberup Højskole har vi også stor fokus på din mentale sundhed. Fordi vi i dag ved, at den har stor betydning for din generelle sundhed og i forhold til at få succes med en livsstilændring. Vi arbejder – gennem motivation og udfordringer – på at give dig redskaber til større selvindsigt, bedre selvværd og personlig udvikling. Som den eneste livsstilshøjskole i Danmark har vi dygtige coaches og psykoterapeuter som en fast del af vores lærerstab. Dem kan du booke til personlige samtaler – og det er inkluderet i prisen på vores lange ophold.

Alt det andet

Gennem de mere end 20 år, vi har arbejdet med sund livsstil og livsstilændringer, har vi hele tiden fået mere viden og ny viden. Vi er derfor blevet meget mere bevidst om, at en livsstilændring handler om mere end bare kost, kalorier, motion og vægttab. Det handler om det hele menneske. Så det er med det udgangspunkt vi arbejder med livsstilændringer i dag – med stor succes.
Det betyder, at vi ud over kost, motion og psykologifag også har et udvalg af kreative fag og samfundsfag – fordi der også skal være plads til fordybelse, debat og fællesskab.

Vi glæder os til at møde dig!

Vi glæder os til at se dig som elev på Ubberup Højskole – hvor vi også lægger vægt på, at de sociale kompetencer kommer i spil, og at alle blander sig i debatten og bidrager til fællesskabet!

Læs mere om vores fagMød vores fantastiske personale