EFTERÅR 2024

16 uger + 4 dage med fokus på mål, drømme og sund livsstil

TILMELD

EFTERÅR MED FORANDRINGER

25. aug - 19. dec 2024

Drømmer du om et højskoleophold ud over det sædvanlige, og har du 16 uger +4 dage, du gerne vil investere i dig selv? Så kom og være med på Ubberup Højskoles unikke Efterårshold fra 25. august – 19. december 2024.

På Ubberup Højskole går vi hånd i hånd med livsforandring og intellektuel udfoldelse. Her skaber vi rammerne for en unik oplevelse, der kombinerer fokus på motion, ernæring og sundhed, personlig udvikling og psykologi, livsanskuelser og kreativitet.

Uanset om din livsændring handler om vægttab, fordybelse, om at komme i bedre form, definere dine fremtidsdrømme elle styrke dit selvværd, er der plads til dig hos os!

Her kan du tage det første skridt mod en sundere og mere bevidst livsstil. Vores erfarne undervisere og inspirerende miljø, tilbyder et bredt udvalg af aktiviteter der fremmer fysisk velvære og mental balance. Uanset om det er gennem yoga, motion eller ernæring, er vores mål at styrke dig til at træffe sunde valg, som vil påvirke dit liv positivt.

Vi tror på, at en sund krop og sind går hånd i hånd. Derfor vi vil i undervisningen udforsker dybderne af sundhed, psykologi og livsanskuelser.

Vi støtter dig hele vejen – uanset om din livsstilsændring handler om et vægttab, mindre stress, om at komme i bedre form, definere dine fremtidsdrømme eller noget helt andet.

Pitstop på Ubberup Højskole

Er du studietræt og har brug for en pause fra studiet? Er du i tvivl om du er landet på den rette hylde?
Som studerende på en videregående uddannelse, har du mulighed for at tage på Ubberup Højskole, til en nedsat pris. Vi kalder det ‘pitstop’.

LÆS MERE OM PITSTOP HER

"Jeg kan absolut anbefale UBBERUP HØJSKOLE, hvis man ønsker en livsstilsændring og en timeout til at fundere over, hvad livet skal indeholde."

Lauge, tidligere elev på Ubberup Højskole

Vores engagerede underviser guider dig gennem emner som mental sundhed, essentielle og psykologiske aspekter. Du vil få mulighed for at fordybe dig i teorier og praktiske metoder, der kan berige både dit liv og samfundet omkring dig.

På Ubberup Højskole har du mulighed for at sammensætte dit eget skema med et bredt udvalg af hovedfag, motionsfag samt kreative og fordybende fag. Alle vores fag bliver varetaget af vores faglig stærke undervisere – se fagene her

I løbet af de 16+4 uger vil du blive tilbudt kropsanalyser, personlig træningsvejledning, coaching, personlig ernæringsvejledning, søvncoaching og studievejledning.

DET SKER PÅ EFTERÅRSHOLDET

Tilmeld dig her

16+4 uger
25. aug – 19. dec

Hvad sker der på efterårsholdet?

Udover vores fag der byder på masser af faglighed, nærvær og aktivitet, vil et ophold på Ubberup Højskole også give dig fællesskaber, der strækker sig langt ud over dit højskoleophold.

Sammen med dine medkursister, undervisere, personale og tidligere elever, vil vi sammen blive klogere på os selv og hinanden og hurtigt danne bånd, der varer hele livet.

Fag – På Ubberup Højskole kan du frit sammensætte dit skema med fag på tværs af alle faggrupper. Dit skema består af hovedfag, som du har 4-6 timer om ugen, B-fag som du har 3 timer om ugen samt et stort udvalg af C-fag, som du har mellem 9-12 timer om ugen. Du kan i løbet af et højskoleophold vælge to forskellige hovedfag.

Morgensamling er en vigtig måde at starte dagen i fællesskab, inden du skal til undervisning. Den typiske morgensamling starter med en sang. Det er forskelligt hvem der holder morgensamlingen, det kan være alt fra lærer til dine medkursister, -eller måske dig, der vil præsenterer et emne, der interesserer dig. På morgensamlingen bliver der også givet beskeder om dagens forløb mv.

Foreninger – Alle har mulighed for at starte foreninger og lave workshops for deres medkursister – så uanset om du ønsker at lave salsa-undervisning eller starte en strikke-cafe er der mulighed for til det på foreningsaftenerne.

Højskoleaftener er en obligatorisk del af dit højskoleophold, som afholdes en gang om ugen. Højskoleaftenerne kan bestå af alt fra debatter og fysisk aktivitet til spændende foredrag.

Kreative værksteder – der er altid åben i vores kreative værksteder, her har du mulighed for at hygge alene eller mødes med andre -der er plads til det hele.

Alle vores lokaler er åbne – Som elev på Ubberup Højskole har du, i din fritid, adgang til vores værksteder, undervisningslokaler, idrætsfaciliteter og meget mere.

Du kan spille volley i vores idrætshal, dyrke yoga i vores yogalokale, spille brætspil i vores fællesstuer (Partners er et meget populært brætspil på Ubberup Højskole) – og meget, meget mere!

Du vil også være med til at arrangerer en stor del af de ting, der kommer til at ske i løbet af dit ophold. Det sker blandt andet gennem diverse udvalg, som kan stå for alt fra fritidsarrangementer til fester.

Derudover opstår der naturligt en lang række af interessegrupper i løbet af dit højskoleophold – det kan være alt fra filmklub til vinterbadeklub. Det afhænger meget af hvilke interesser der er på holdet.

Ernæringsvejledning
Du er i fokus, vi skaber et tillidsfuldt rum, hvor vi sammen kan snakke ind i dine udfordringer og muligheder ift. maden.

 • Det at du har mulighed for en sundhedsprofessionel sparring øger chancen for, at din nye livsstil etableres og vedholdes.
 • Vi som sundhedsprofessionelle har fokus på trivsel og velvære i stedet for stramme kostplaner og restriktiv spisning.

Kropsanalyse
Du har mulighed for at få 4 kropsanalyser på dit lange ophold

 • En kropsanalyse viser meget mere end din totale vægt, men kigger ind i din krop. Du får blandt andet informationer omkring fedtprocent, muskelmasse og det viscerale fedt, som er det fedt inde omkring de indre organer.
 • Du får sundhedsprofessionel sparring, på netop din kropsanalyse.

Studievejledning
Bliv afklaret om skole & uddannelse

Søvncoaching
Du får en personslig samtale med en søvncoach hvor din søvn er i fokus i et tillidsfuldt rum.

 • Har du svært ved indsovningen?
 • Har du mange opvågninger i løbet af natten?
 • Har du svært ved at sove pga. mareridt, frustration, angst og/eller tankemylder

Søvn kan være forbundet med en masse udfordringer og sårbare hændelser. Sammen finder vi frem til hvilke redskaber der vil være hensigtsmæssige for dig, så du forhåbentlig får en bedre søvn.

På efterårskurset er der masse spændende aktiviteter og oplevelser, samt ekstra tilbud.
Du kan bl.a. opleve:

Studietur til Berlin (uge 41)
Igen i år tilbyder vi, som noget sætligt på efterårsholdet, en rejse til Berlin.
Studieturen til Berlin har hovedsagelig fokus på kunst, design og historie. Vi vil arrangere ture til gallerier, museer, værksteder og udstillinger.
Vi kører med bus tur-retur til Berlin og vil blive indlogeret på dobbeltværelser på et centralt beliggende hotel.
For at deltage på turen skal du være i stand til at gå en hel del, da vi bevæger os rundt til fods og med offentlig transport. Arrangementerne på turen er obligatoriske.

Pris inkl. transport, overnatning, arrangementer og morgenmad på hotellet kr. 4.250 ,-

Studietur til Bornholm (uge 40)
På efterårsholdet har du også mulighed for at tage på natur-tur til Bornholm. Vi tager afsted i minibusser mandag morgen og kommer tilbage på skolen igen sidst på fredagen. Overnatning sker i 5-6 personers feriehuse i Allinge og vi skal selv sørge for alt indkøb/kost/madlavning/rengøring mv.

Turen har 2 temaer:
Mountain Bike: Du skal selv medbringe en mountainbike og være i stand til at cykle ca. 30 kilometer om dagen i bakket terræn, eller hvad der svarer til 4 -5 timer på cykelsadlen. Vi skal afsted på de bedste og smukkeste ruter, have pulsen op og bogstaveligt talt også helt ned i gear.

Fugle: Efterårsfugletrækket er på sit højeste og vi skal besøge de bedste fuglelokaliteter for årstiden på Bornholm. På udrejsen lægger vi vejen forbi 2 meget berømte fuglelokaliteter i Sydsverige; nemlig Falsterbo og Fyledalen. Hvis du selv har en god kikkert, så tag den med, og ellers har skolen kikkerter til udlån. Du behøver ingen viden om fugle for at deltage, men du skal kunne gå ca. 3-5 km i kupéret terræn og være udstyret med en god portion tålmodighed.
Tema-turene vil dække ca. halvdelen af dagtimerne. I den anden halvdel planlægger vi i fællesskab fx at besøge seværdigheder, dyrke sport, have hyggeligt samvær, sørge for indkøb, lave mad mv. Aftenerne planlægger vi også i fællesskab, men der skal helt sikkert klargøres cykler og nørdes fugle. Vi forventer, at alle er deltagende og aktive i forhold til ture, aktiviteter, indkøb, madlavning, rengøring mv.

Pris inkl. transport, kost og logi på dobbeltværelse kr. 2.695,-

Syng, Spis & Snak
Til vores Syng, Spis & Snak-arrangementer, åbner vi skolen op til folk udefra, og inviterer dem med til en aften med fællessang og mad fra vores fantastiske køkken. Derudover giver det os en mulighed for at vise omverdenen, hvor fedt højskolelivet er med fællesskab, hygge og samvær.

Foredrag
Vi lægger ofte lokaler til foredrag med interessante mennesker, der har noget at byde på, også for vores kursister.
Hvem der komme, afsløres senere.

TILMELD DIG I DAG

Tidligere elever siger...

Ubberup har været mit livs vendepunkt


Oplev hyggen på højskole
Bliv vist rundt på Ubberup Højskole

Om at gå på Ubberup

På Ubberup Livsstilshøjskole kan du kickstarte en helt ny livsstil med sunde vaner og nye drømme og mål. Som elev på vores livsstilshøjskole får du en hverdag med en lang række spændende fag, og mulighed for også at gå i dybden med den mentale del af en livsstilsændring.

Vi har elever i aldersgruppen 18 til ca. 75, så du vil altid kunne møde nogen på din egen alder. Du bliver du en del af et unikt fællesskab – og alle kan være med!

 • Du bliver styrket og støttet i at nå dine mål og drømme
 • Du dyrker idræt og motion, kommer i god form, styrker kroppen og får mere energi. Det bliver sjovt, udfordrende og svedigt!
 • Du skræddersyr dit eget ugeskema med de fag, der passer til dit fokus
 • Du kan få individuel coaching, rådgivning og kostvejledning gennem hele opholdet
 • Du bliver klogere på, hvad den mad, du spiser, betyder for din sundhed
 • Du møder nye venner og oplever et stærkt fællesskab
 • Du kan opnå et vægttab (Link til forskningsstudie)
 • Du får mulighed for at dykke ned kreativ fordybelse

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg være sikker på, at der er nogen på min alder? Kan jeg bo på højskolen i weekenderne? Kan jeg få vegetarmad?

Læs mere

Støttemuligheder

Der findes en række forskellige muligheder for at søge støtte og tilskud, og dem kan du læse om her.

Læs mere

En dag på Ubberup

Ikke to dage er ens på Ubberup Højskole – men der er selvfølgelig en daglig struktur, som vi er fælles om.

Læs mere

Hvad koster det?

Prisen afhænger af, hvilken boform du vælger. Priserne er per uge:

 • 1.650 kr. for dobbeltværelse m. delt bad/toilet
 • 2.250 kr. for enkeltværelse m. delt bad/toilet
 • 2.850 kr. for enkeltværelse m. eget bad/toilet
 • 1.300 kr. for dagelev

Med i prisen får du:

 • Individuel coaching og statussamtaler hele vejen gennem dit ophold samt sparring omkring, hvordan du tager nye vaner med hjem
 • Individuel kostvejledning og kostplan med vores diætist
 • Mulighed for søvncoaching
 • Mulighed for kropsanalyse
 • Træningsvejledning
 • Mulighed for studievejledning
 • Sund og velsmagende mad 6 gange om dagen
 • Mulighed for specialkost
Kreative fag på højskole

Sundt liv - hele livet

Hvert år giver vi over 400 elever solidt fundamentet til at leve et sundere liv – hele livet. Ud over det fysiologiske aspekt med kost og motion, lægger vi på Ubberup Højskole også stor vægt på den mentale del af en livsstilsændring.

Vi tror på, at mental velvære og gode vaner er essentielle, når det handler om at fastholde motivationen for en sund livsstil i det lange løb. Det er derfor, vi blandt andet har fag som “Rød Tråd”, psykologi og madvaner på skemaet samt tilbud om individuel coaching, søvncoaching og kostvejledning.

Læs mere
Skolens ansatte

Om os

Vi er et team af fagligt stærke undervisere, der alle er faguddannede og har mange års praktisk erfaring inden for deres felt. Vi brænder for at skabe de allerbedste rammer for vores elever, og gennem hele livsstilsopholdet støtter og motiverer vi alle elever på vejen til en sund og varig livsstilsændring.

Se vores personale
Kontakt os

Spørgsmål?

Har du spørgsmål til, hvordan det er at være elev på vores livsstilshøjskole, så ring til os på tlf. 59 50 00 80. Vi sidder klar til at tage telefonen mandag-fredag fra kl. 08.30-14.30. Vil du gerne se os lidt an, inden du tilmelder dig et ophold, så er du meget velkomme til at komme og besøge os – vi er faktisk ret vilde med at vise vores højskole frem.

KontaktBook rundvisning
Tilmeld dig nyhedsbrev

Få en GRATIS e-bog

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.