NYHEDER FRA UBBERUP HØJSKOLE

Her kan du blive opdateret med de seneste nyheder fra Ubberup Højskole

SYNG, SNAK og SPIS med Katrine Muff

Kom og SYNG, SNAK og SPIS med os og Katrine Muff Enevoldsen onsdag den 12. oktober 2022.

Katrine, der har sunget sig ind i vores stuer gennem tv-programmet ”Fællessang” på DR, brænder for sangen og for fællesskabet, og vil denne aften fortælle ærligt og humoristisk om at være tro mod sin egen stemmen.

Det er samtidig den dag, hvor vi vil sige officielt farvel til Lisbeth Trinskjær, som har sendt forstander-stafetten videre til Sara Simonsen efter 17 år.

Arrangementet begynder kl. 17.30, og det er gratis og for alle.

LÆS MERE OG TILMELD DIG

Gensynsweekend og 20 års Jubilæum

Er du medlem af elevforeningen, så kan du allerede nu begynde at glæde dig til både Gensynsweekend og stor Jubilæumsfest den 20. august. 2022. Det bliver med Ubberup-hygge og fællesskab, ægte festivalstemning og meget mere!

LÆS MERE OG TILMELD DIG

Kom og løb (eller gå) for en god sag

Den 29. maj kan du være med til at samle penge ind til børn, der er ramt af kritisk sygdom.
I samarbejde med Team Rynkeby Vestsjælland afholder Ubberup Højskole velgørenhedsløb med start og mål på højskolens område. Der er fire distancer fra 3,4 km til halvmarathon.

LÆS MERE OG TILMELD DIG

Velkommen tilbage til GRUNDLOVSDAG på Ubberup Højskole!

Efter to år uden grundlovsgæster kan vi nu igen invitere indenfor til en hyggelig eftermiddag den 5. juni – og det glæder vi os helt vildt til!
Klaus Bondam kommer og taler, og vi servere en let anretning.

LÆS MERE OM DAGEN

Sætter du junkfood i skammekrogen?

Har du set Tv2-programmet ”Junkfood-eksperimentet”? Kort fortalt er det et tv-program, hvor vi følger fire kendte danskere, der har sagt ja til kun at indtage junkfood i tre uger. Jeg får straks flashback til den amerikanske film ”Supersize Me” fra 2004, hvor Morgan Spurlock sætter sig for at undersøge konsekvenserne af kun at spise McDonalds-mad i en måned.

LÆS HELE ARTIKLEN

Lisbeth Trinskjær tager orlov fra Ubberup Højskole

Ubberup Højskoles forstander, Lisbeth Trinskjær, tager fra 1. januar 2022 orlov for at gå på fuld tid som formand for Folkehøjskolernes Forening (FFD) med fokus på at finde en ny generalsekretær og for at styrke det politiske arbejde i foreningen. Lisbeth Trinskjær har siden 2014 delt sit virke mellem forstanderstolen på Ubberup Højskole og en formandspost i Folkehøjskolernes Forening.
I forlængelse af Elsebeth Gerner Nielsens afgang som generalsekretær for FFD i november, besluttede foreningens bestyrelse at bede Lisbeth Trinskjær om at være formand på fuld tid i en periode, og det har hun sagt ja til.

LÆS HELE PRESSEMEDDELELSEN

(UDLØBET)STILLINGSOPSLAG: Engageret medarbejder til Ubberup Højskoles køkkenteam

Er du vild med at lave grøn og spændende hverdagsmad helt fra bunden – til 100 mennesker, der er vilde med dem mad du laver? Så kom og bliv en del af et kreativt og ambitiøst køkkenteam, der elsker at forkæle højskolelever med sund og inspirerende hverdagsmad.
Så har vi brug for dig fra 1. januar 2022 eller snarest derefter.

LÆS HELE STILLINGSOPSLAGET

Tag magten fra din badevægt

Ejer du en badevægt – altså sådan et elektronisk drevet apparat, der viser (din) vægt i kilo, når du stiller dig op på den? Måske har du den stående på badeværelset, så du lige kan begynde dagen med at tjekke status, når du har tisset af. Men hvorfor vejer du dig egentlig? For de fleste er det for at finde ud af, hvad tallet på vægten siger i forhold til sidste gang. Vægten kan altså gå op, så du vejer mere end sidst, du vejede dig. Den kan også stå stille – eller den kan gå ned, så din kropsvægt i kilo er blevet mindre.

LÆS HELE ARTIKLEN

FOREDRAGET ER AFHOLDT! "Nadja og de 170 kilo" - en personlig fortælling med et Ubberup-tvist

I 2012 tjekkede Nadja Engsig ind på Ubberup Højskole – med en kropsvægt på over 170 kilo. Kilo, som var blevet hendes skjold mod alt det svære i livet. Som var et udtryk for, at hun ret tidligt i livet lærte sig, at marsbarer og makrelmadder med mayonnaise var lig med kærlighed. Et liv, hun også forsøgte at fikse med både alkohol, hash, sex og selvskade. Opholdet på Ubberup Højskole blev på flere måder startskuddet til et lettere liv – ikke bare fysisk, men også mentalt. Nu har hun udgivet en bog om sit liv.

LÆS HELE ARTIKLEN

Ubberupsæben - lav den selv

Har du overvejet at lave din egen sæbe, men ikke lige ved, hvordan du skal komme i gang?
Pernille, som er en del af det kreative team på Ubberup Højskole, laver på hvert ophold sæbeværksted for eleverne, hvor de kan lave deres helt egne sæber.
På vores Livsstilsblog kan du finde opskriften på den populære Ubberupsæbe – og en video, hvor guider Pernille dig til, hvordan du gør.

LÆS HELE ARTIKLEN

Vi skal turde lege med maden

Mette Duerlund er vild med mad, og hun er sammen med vores ernæringsvejleder, Cecilie, i med til at videreudvikle den ernæringsfaglige linje, som en stor del af højskolens dna bygger på. Mette er den seneste tilkomne i teamet, og hun har en professionsbachelor i Ernæring og Sundhed, en kandidat i Gastronomi og Sundhed og en nyligt afsluttet Ph.d. med fokus på appetit – og på at bruge kroppen som kompas i forhold til vores spiseadfærd. Hun vil gerne lære eleverne – og alle os andre – at lege med maden.

LÆS HELE ARTIKLEN

Følg os på Instagram

Tilmeld nyhedsbrevet

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.