Vores focaccia-brød er en opskrift, som vores dygtige køkkenpersonale har stået for. Focaccia-brødet er særdeles velegnet som tilbehør til grill-maden i sommervarmen.
Denne opskrift baserer sig på de samme grundregler, som alle andre retter, vi laver på vores livsstilshøjskole: Sund mad, nem mad og den gode smag.
Focacciabrød
Antal: 6-8 personer
Det skal du bruge:
3,5 dl vand
15 g gær
275 g sigtet ølandshvede
200 g 00 hvedemel
0,5 dl olie
1 spsk. salt
Sådan gør du:
– Opløs gæren i vandet
– Tilsæt olie, salt og begge slags mel
– Dejen æltes til den er blevet blank og smidig.
– Lad dejen forhæve i ca. 40 minutter.
– Læg dejen i en lille bradepande, der er smurt med olie, tryk dejen ud i et jævnt lad.
– Lad focacciaen efterhæve i ca. 20 minutter.
– Dyp fingrene i lidt olie og tryk dem i dejen så der bliver små fordybninger. Drys med flagesalt og lidt rosmarin.
– Bag ved 220 grader i ca. 20 minutter.
Tip:
I stedet for en bradepande kan du smøre en bageplade med rigeligt olie, eller bruge et stykke bagepapir. Tryk så dejene ud i et jævnt lag på bagepladen. Følg derefter opskriften.
Serveringsforslag:
Tryk halve cherrytomater i focacciaen og drys med basilikum.
Eller tryk oliven ned i focacciaen, og evt. lidt tyndtskåret løg
Tilsæt lidt hvidløg til olien du bruger, når du trykker fordybninger.
Læs mere:
Andre sunde opskrifter:
– Chili sin carne
– Laks med grøntsager, kokosmælk og krydderurter
– Sund tomatsalat
– Kartoffelsalat med jordbær
– Koldthævede havreboller
– Ubberupbaren
Næringsindhold i Focacciabrød:
Energi pr. 100 g
Kcal | Protein | Fedt | Kulhydrat | Kostfiber | |
Pr. 100 g | 234 | 0,5 | 6 | 36 | 2 |
Bliv inspireret af vores andre opskrifter i Kogebogen 2, 3 eller 4