Sund opskrift på focaccia

Vores focaccia-brød er en opskrift, som vores dygtige køkkenpersonale har stået for. Focaccia-brødet er særdeles velegnet som tilbehør til grill-maden i sommervarmen.

Denne opskrift baserer sig på de samme grundregler, som alle andre retter, vi laver på vores livsstilshøjskole: Sund mad, nem mad og den gode smag.

Focacciabrød

Antal: 6-8 personer

Det skal du bruge:

3,5 dl vand
15 g gær
275 g sigtet ølandshvede
200 g 00 hvedemel
0,5 dl olie
1 spsk. salt

Sådan gør du:

– Opløs gæren i vandet
– Tilsæt olie, salt og begge slags mel
– Dejen æltes til den er blevet blank og smidig.
– Lad dejen forhæve i ca. 40 minutter.
– Læg dejen i en lille bradepande, der er smurt med olie, tryk dejen ud i et jævnt lad.
– Lad focacciaen efterhæve i ca. 20 minutter.
– Dyp fingrene i lidt olie og tryk dem i dejen så der bliver små fordybninger. Drys med flagesalt og lidt rosmarin.
– Bag ved 220 grader i ca. 20 minutter.

Tip:

I stedet for en bradepande kan du smøre en bageplade med rigeligt olie, eller bruge et stykke bagepapir. Tryk så dejene ud i et jævnt lag på bagepladen. Følg derefter opskriften.

Serveringsforslag:

Tryk halve cherrytomater i focacciaen og drys med basilikum.
Eller tryk oliven ned i focacciaen, og evt. lidt tyndtskåret løg
Tilsæt lidt hvidløg til olien du bruger, når du trykker fordybninger.

Næringsindhold i Focacciabrød:

Energi pr. 100 g 

Kcal Protein Fedt Kulhydrat Kostfiber
Pr. 100 g 234 0,5 6 36 2

Bliv inspireret af vores andre opskrifter i Kogebogen 2, 3 eller 4


Vil du se og høre, hvordan det er at gå på Ubberup Højskole?