Sunde retter

Kartoffelsalat med jordbær

Vores kartoffelsalat med jordbær er ideel som tilbehør og vi serverer den ofte for vores højskolelever i sommermånederne.

4 personer

Det skal du bruge:

500 g nye, kogte kartofler
200 g jordbær i kvarte
150 g agurk uden kerner, i tynde skrå skiver
100 g salatost i tern

Dressing:

2 spsk. olivenolie, gerne med citron
4 spsk. citronsaft
6 spsk. vand
Evt. 1 spsk honning, revet skal af 1 citron og friskhakkede krydderurter

Sådan gør du

Skær de afkølede, kogte kartofler i skiver
Vend kartoflerne med agurk og jordbær lige før servering
Drys med salatost i tern
Bland dressingen og hæld den over før servering
Drys evt. med friske krydderurter

Tip

Kog kartoflerne dagen før – og kog gerne lidt ekstra, så du kan supplere op

Næringsindhold:

Energi pr. 100 g 

Kcal Protein Fedt Kulhydrat Kostfiber
Pr. 100 g 85 3 3,5 10 1

Bliv inspireret af vores andre opskrifter i Kogebogen 2, 3 eller 4