Her får du opskriften på en hurtig, sund og velsmagende sommertomatsalat, som vores køkken ofte serverer for vores elever i sommermånederne. Opskriften er fra Ubberup Højskoles kogebogen 4, og den er ideel som tilbehør til f.eks. grillmad.
På Ubberup Højskole serverer vores køkken sund mad hver dag til vores højskoleelever. Maden skal være sund, smage godt og være nemt at lave. Vores filosofi er, at sundhed skal være tilgængeligt for alle.
Sammen med den sunde mad, har vores højskoleelever motion, ernæring, psykologi og kreative fag på skemaet. Vi træner i hold og har det sjovt imens.
Sommertomatsalat
4 personer
Det skal du bruge:
400 g cherrytomater, i halve, evt. i forskellige farver
250 g rød snackpeber, i tynde strimler
50 g babyspinat
125 g frisk mozzarella, i tynde skiver eller tern
Frisk basilikum, hakket
Dressing:
2 spsk. olie
4 spsk. citronsaft
6 spsk. vand
2 spsk. honning
Salt og peber
Sådan gør du:
Bland ingredienserne til dressingen sammen, og smag til med ekstra hvidløg, honning, salt og peber.
Bland ingredienserne til salaten sammen.
Hæld dressingen over lige før servering.
Tip
Variér salaten med oliven, finthakkede rødløg, pesto eller andre friske krydderurter.
Læs mere:
Andre opskrifter:
Kartoffelsalat med jordbær
Koldthævede havreboller
Ubberupbaren
Næringsindhold i sommertomatsalat:
Energi pr. 100 g
Kcal | Protein | Fedt | Kulhydrat | Kostfiber | |
Pr. 100 g | 85 | 3 | 5,5 | 7,5 | 1 |
Bliv inspireret af vores andre opskrifter i Kogebogen 2, 3 eller 4