
Af Hanne Olsen, køkkenleder
4 personer
75 g perlebyg
2 dl vand
2 spsk citronolie
3 spsk citronsaft
salt
200 g løg i både
400 g rødbede i mundrette stykker
3 spsk olie
100 g pære (ca. 1 stk.) i tynde både
50 g hakket grønkål,
50 g Cheasy salatost i tern
- Kog perlebyg i vand med lidt salt (se kogeanvisning på posen)
- Vend rødbedestykkerne i ca. halvdelen af olien, drys med lidt salt
- Læg rødbederne på en bageplade med bagepapir
- Bag rødbederne i ca. 25-30 minutter ved 200 grader
- Skær løg i både og vend dem i resten af olien, drys med lidt salt
- Læg løgene på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 15 minutter ved 165 grader.
- Rør citronolie og citronsaft i den lune perlebyg
- Læg rødbeder, karamelliseret løg, marineret perlebyg, grønkål og pære lagvis i et dybt fad
- Pynt med tern af salatost
Kcal | Protein | Fedt | Kulhydrat | Kostfiber | |
Pr. 100 g | 102 | 2,5 | 5 | 10 | 2,5 |
Salaten kan for eksempel serveres med Foccaciabrød. Se opskriften her: https://ubberup.dk/sundt-focacciabroed/