Sund opskrift på perlebyg fra Ubberup Højskole

Af Hanne Olsen, køkkenleder

Perlebygsalat med karamelliserede løg

Antal: 4 personer

Det skal du bruge:

75 gram perlebyg
2 dl vand
2 spsk citronolie
3 spsk citronsaft
salt
200 gram løg i både
400 gram rødbede i mundrette stykker
3 spsk olie
100 gram pære (ca. 1 stk.) i tynde både
50 gram hakket grønkål,
50 gram Cheasy salatost i tern

Sådan gør du:

– Kog perlebyg i vand med lidt salt (se kogeanvisning på posen)
– Vend rødbedestykkerne i ca. halvdelen af olien, drys med lidt salt
– Læg rødbederne på en bageplade med bagepapir
– Bag rødbederne i ca. 25-30 minutter ved 200 grader
– Skær løg i både og vend dem i resten af olien, drys med lidt salt
– Læg løgene på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 15 minutter ved 165 grader.
– Rør citronolie og citronsaft i den lune perlebyg
– Læg rødbeder, karamelliseret løg, marineret perlebyg, grønkål og pære lagvis i et dybt fad
– Pynt med tern af salatost

Tip:

Salaten kan for eksempel serveres med Focacciabrød.

Næringsindhold i perlebygsalat:

Energi pr. 100 g 

Kcal Protein Fedt Kulhydrat Kostfiber
Pr. 100 g 102 2,5 5 10 2,5

Bliv inspireret af vores andre opskrifter i Kogebogen 2, 3 eller 4