Kartoffelsalat med jordbær
Vores kartoffelsalat med jordbær er ideel som tilbehør og vi serverer den ofte for vores højskolelever i sommermånederne.
4 personer
Det skal du bruge:
500 g nye, kogte kartofler
200 g jordbær i kvarte
150 g agurk uden kerner, i tynde skrå skiver
100 g salatost i tern
Dressing:
2 spsk. olivenolie, gerne med citron
4 spsk. citronsaft
6 spsk. vand
Evt. 1 spsk honning, revet skal af 1 citron og friskhakkede krydderurter
Sådan gør du
Skær de afkølede, kogte kartofler i skiver
Vend kartoflerne med agurk og jordbær lige før servering
Drys med salatost i tern
Bland dressingen og hæld den over før servering
Drys evt. med friske krydderurter
Tip
Kog kartoflerne dagen før – og kog gerne lidt ekstra, så du kan supplere op
Læs mere:
Andre opskrifter:
Næringsindhold:
Energi pr. 100 g
Kcal | Protein | Fedt | Kulhydrat | Kostfiber | |
Pr. 100 g | 85 | 3 | 3,5 | 10 | 1 |
Bliv inspireret af vores andre opskrifter i Kogebogen 2, 3 eller 4