Denne Pastasauce med linser er en af de helt store favoritter., når der er vegetarmad på menuen! Den serveres med fuldkornsspaghetti, men er også lækker med squashspaghetti.

Pastasauce med linser

Til 4 personer

Det skal du bruge:

200 gram røde linser
150 gram løg, i tern
4-6 fed hvidløg, finthakkede
2 spsk. olie
150 gram gulerødder, i små tern
150 gram peberfrugt, i små tern
150 gram knoldselleri (eller anden rodfrugt), i små tern
2 dåser hakkede tomater
1 spsk. sambal oelek
1 dåse (140 g) koncentreret tomatpure
1 spsk. basilikum, tørret
1 spsk. oregano, tørret
4 dl grøntsags-bouillon
2 spsk. balsamicoeddike
salt, peber
evt. chili

Det skal du gøre:

– Varm olien op i en gryde
– Tilsæt løg og hvidløg og lad dem stege i olien, til de bliver klare
– Tilsæt alle grøntsagerne, hakkede tomater, tomatpure, basilikum, oregano, og krydr med salt og peber
– Læg låg på gryden og lad grøntsagssaucen simre i ca. 20 min
– Tilsæt linserne og lad dem koge med til de er møre, ca. 20 min
– Tilsæt evt. lidt ekstra grøntsagsbouillon, hvis saucen virker tør
– Smag grøntsagssaucen til med balsamicoeddike og evt. salt og peber
– Vil du have en stærk grøntsagssauce, kan du tilsætte lidt friskhakket chili eller chilipulver

Serveringsforslag:

Kan serveres med squashspaghetti eller fuldkornsspaghetti, parmesanost og en fyldig salat.

TIP:

Tøm grøntsagsskuffen! Alle rodfrugter kan bruges i grøntsagssaucen. Skær tomater, der trænger til at blive brugt, i tern og erstat dåsetomaterne med dem.

Retten indeholder i alt 1400 g grønt.

Næringsindhold:

Energi pr. 100 g 

Kcal Protein Fedt Kulhydrat Kostfiber
Pr. 100 g 70 3,5 2 9 2

Bliv inspireret af vores andre opskrifter i Kogebogen 2, 3 eller 4