Tips til sunde madvalg på farten
Måltider på farten må gerne være nemme at have med i tasken og nemme at spise, og uden at man nødvendigvis behøver at sidde ned ved et bord.
I dag er der gode muligheder for at få noget ordentligt at spise, når du er ude. Flere og flere supermarkeder, stationskiosker og motorvejsbistroer er heldigvis gået væk fra kun at udbyde hotdogs, bagerbrød, pølsehorn, osv., til også at tilbyde sunde og lækre måltider og mellemmåltider.
Det er også en god ide at forberede mad og tage med hjemmefra. På den måde sparer du også penge, og du er ikke afhængig af udbuddet på de spisesteder, du er i nærheden af, når sulten opstår.
På Ubberup Højskole arbejder vores elever på til dagligt med ernæring og kostvejledning. Kostvejleder og ernæringsunderviser på livsstilshøjskolen, Liv Juncker Harsløf, har her samlet en række anbefalinger til sunde madvalg på farten, både det, der er godt at købe, og det, der er godt at tage med i tasken hjemmefra.
Sunde køb på farten
- Grød med lækker topping
- Måltidssalater med fuldkorn
- Kyllingespyd
- Wraps med kød og grønt
- Måltidssalater med bønner
- Palæosalater
- Skyr med topping
- Proteinrige salater
- Hummus med grøntsagsstænger
- Rawbars
- Rugbrødssandwich
Forbered og tag med hjemmefra
- Avocado med ske
- Pizzabolle (Opskrift i Kogebogen 4)
- Madmuffins med hytteret (Opskrift i Kogebogen 4)
- Skyr med topping i boks
- Nødder og frugt
- Knækbrød med frø
- Rugbrødssandwich
- Chiabar (Opskrift i Kogebogen 4)
- Spread med grøntsagsstænger (Opskrift i Kogebogen 4)
- Salat i boks
- Kogte æg og rugbrød
Liv Juncker Harsløf er Kandidat i Ernæring og Sundhed. Hun er tidligere kostvejleder og underviser i ernæringsfag på vores livsstilshøjskole, Ubberup Højskole, og hun har sammen med
vores Danmarksberømte køkken sammensat Kogebogen 4. Den indeholder sunde, nemme retter til alle dagens måltider og masser af konkrete tips til vægttab, sund mad og ny livsstil i din hverdag.