opskrift på lækker gulerodsråkost

Det er ikke uden grund, at Kong Gulerod har fået sit navn, guleroden troner sig nemlig op over mange grøntsager, når det kommer til sunde egenskaber. Af samme grund spiser vores kursister rigtig mange gulerødder, både som snacks til måltiderne, men også i diverse salater som vores dygtige køkken på Ubberup Højskole laver.

Når vi skal have en hurtig hapser, har vi ofte tendens til at vælge det, der er nemmest og står først i køleskabet. Derfor er et godt tip, at du skræller alle dine gulerødder på en gang, så du nemt lige kan få fingrene i en, når hånden sniger sig ind i køleskabet.
Der er faktisk mange gode grunde til at spise gulerødder hver dag. Guleroden er nemlig rig på vitaminer og kostfibre, der fremmer fordøjelsen, regulerer blodsukkeret og forebygger hjertekarsygdomme og kræft.

Her får du en smuk og sprød gulerodssalat med sprøde, ristede kikærter.

Til 4 personer

Det skal du bruge:
200 g                 gulerødder i tynde skiver
200 g                 blomkål i små buketter
200 g                 kikærter
2 spsk                olie
3 spsk                hakket purløg
salt

Dressing:
200 g               salatost i tern (5%)
100 g                mælk
2 fed                 hvidløg
peber
evt. lidt citronsaft

Det skal du gøre:

  • Vend kikærterne i olie
  • Rist dem på en varm pande, til de har dannet en lys, brun skal – drys dem med salt
  • Afkøl kikærterne
  • Skær gulerødderne i tynde skiver på langs med en skrællekniv eller tyndskræller
  • Blend salatostetern til en jævn masse sammen med minimælk og smag til med presset hvidløg, peber og evt. lidt citronsaft
  • Læg gulerødder, blomkål og de ristede kikærter i en skål, fordel salatostecremen over råkosten og drys med hakket purløg

Salaten indeholder 400 gram grønt

TIP:
TIP: Til dressingen kan du eventuelt tilsætte lidt ekstra mælk, hvis fetacremen er for tyk i konsistensen.

Kcal Protein Fedt Kulhydrat Kostfiber
Pr. 100 g 105 7,5 4,5 6,5 2,5