sunde vietmanetiske sommerruller

Vietnamesiske sommerruller er fyldt med en masse sprøde grøntsager. I opskriften kommer vi med et forslag til nogle grøntsager, du kan vælge, men du kan sagtens skifte dem ud, så de passer lige i din smag. Ja, du kan faktisk få alle dine favorit grøntsager i én ret. Der er faktisk ingen begrænsninger.

Forårsrullerne kan både serveres færdiglavede, men du kan også anrette køddet og grøntsagerne i separate skåle ved middagsbordet, så alle kan rulle deres egne sommerruller – lige som de bedst kan lide dem. Husk en skål med vand på bordet, så I kan fugte jeres rispapir, efterhånden som I skal bruge det.

Det skal du bruge:
4 personer 

1                      salathoved (f.eks. romaine, hjertesalat, iceberg, grønkål osv.)
800 g              grøntsager (f.eks. gulerod, peberfrugt, agurk, forårsløg, grønkål, bønnespirer, avocado, mango osv.)
20 ark            rispapir
500 g              stegt kylling, rejer eller tofu
1 bundt          mynte
1 bundt          koriander

Sådan gør du:

  • Skyl og tør salaten
  • Skyl og pluk mynte og koriander
  • Skær grøntsagerne i tynde strimler med 5-6 cm’s længde. Vil du have avocado og/eller mango i, skæres de i tynde både
  • Skyl bønnespirerne i koldt vand og dryp dem af i en sigte
  • Dyp et ark rispapir i en skål koldt vand, så det bløder op, mens fyldet lægges på
  • Læg et salatblad på midten af rispapiret og læg en lille håndfuld grøntsager og et par mynte- og korianderblade ovenpå
  • Fold rispapiret på midten, så det dækker fyldet
  • Rul rispapiret om fyldet fra den ene side mod den anden. Fortsæt på samme måde med resten af rispapiret og fyldet
  • Skær evt. rullerne over på midten og anret dem ved siden af hinanden med den åbne ende opad på et fad.

Serveres med peanutbuttersauce, sød chilisauce og sojasauce

Retten indeholder 900 gram grønt. 

Kcal Protein Fedt Kulhydrat Kostfiber
Pr. 100 g 81 6,5 1,5 13 2,5

 

Peanutbuttersauce

Vietnametiske sommerruller og peanutbuttersauce hænger (næsten) uløseligt sammen, så derfor får I selvfølgelig også opskriften på Ubberup Højskoles lækre hjemmelavede peanutbuttersauce. Den smager himmelsk og giver lige netop det sidste touch til dine vietnametiske sommerruller.

Det skal du bruge:
Til ca. 20 ruller

2 dl                 peanutbutter
3 fed               pressede hvidløg
3 spsk            fintrevet frisk ingefær
4 spsk            sojasauce
4 spsk            sød chilisauce
1 dl                 vand
1/2 tsk           cayennepeber
1 dl                 lime- eller citronsaft

Sådan gør du:

  • Rør peanutbutter sammen med presset hvidløg og fintrevet ingefær
  • Tilsæt sojasauce og sød chilisauce
  • Spæd op med vand og smag til med cayennepeber og citron- eller limesaft.
Kcal Protein Fedt Kulhydrat Kostfiber
Pr. 100 g 243 9,5 19 10

 

Tips og tricks til, hvordan du laver dem
Lyder det som en svær udfordring, at få rullet rullerne ordentligt, så det ikke vælter ud til alle sider, eller der går hul på rispapiret? Bare rolig – vi kommer dig til undsætning. Liv, der er lærer her på Ubberup Højskole, hvor hun til daglig både underviser i ernæring og vejledning om kost, tager dig med fra start til slut, når rullearbejdet begynder.
Se med i filmen nedenfor – god fornøjelse!