Asiatiske kalkundeller

Af Hanne Olsen, køkkenleder

Hvad skal vi dog have til aftensmad?” Det svære valg, når vi står og kigger ned i køledisken i det lokale supermarked. Og så vælger vi ofte det, vi kender – fordi vi er trygheds- og vanemennesker. F.eks. den klassiske frikadelle, som er en af de absolut mest serverede retter på de danske middagsborde. MEN hvorfor ikke tviste den lidt en gang imellem og i stedet lave disse asiatiske kalkundeller, som er et virkelig smagfuldt og lækkert alternativ til den velkendte delle.
Så næste gang, du står ved køledisken og tænker “Hvad skal vi have…”, så snup en pakke hakket kalkun.

Velsmagende asiatiske kalkundeller

Opskriften er til 4 personer – velbekomme!

Det skal du bruge:

500 g         hakket kalkun (kan også laves med hakket kylling)
100 g         majs (evt. optøet fra frost)
100 g         forårsløg i tynde ringe
1 spsk       hakket koriander
1-2 tsk      gul karrypasta
2 spsk       maizena
1 stk         æggehvide
salt og peber

Sådan gør du:

– Rør alle ingredienser sammen til en lind fars
– Hold evt. lidt igen med karrypastaen
– Smag til med salt og peber
– Brun frikadellerne på begge sider i lidt olie ved jævn varme i ca. 5 minutter
– Steg dem derefter færdige i ovnen ved 175 grader i 12-15 minutter

TIP:

Hvis du vil gå all in på det asiatiske, kan du servere kalkundellerne med en asiatisk agurkesalat.

Retten indeholder 200 gram grønt

Næringsindhold:

Energi pr. 100 g 

Kcal Protein Fedt Kulhydrat Kostfiber
Pr. 100 g 126 16 4,5 5 0

Bliv inspireret af vores andre opskrifter i Kogebogen 2, 3 eller 4