Vegetarlasagne fra Kogenbogen 4

Lasagne har været en hyppig gæst på de danske middagsborde i mere end 40 år, og den originale italienske opskrift med hakket oksekød er blevet suppleret med mange forskellige versioner – også som i denne opskrift: uden kød!

Vegetarlasagnen er god til kødfrie dage – den er fyldt med masser af sunde grøntsager og proteinrige linser. Den er samtidig saftig og smagfuld og nem at lave.
Velbekomme!

4-6 personer

Det skal du bruge:

150 g                  løg i tern
3 fed                   finthakkede hvidløg
350 g                  porrer i skiver
200 g                  groftrevne gulerødder
100 g                  røde linser
2 ds.                   hakkede tomater
1 spsk.                sambal oelek
3 dl                     grøntsagsbouillon
200 g                  frisk spinat
2 spsk.                olie
Basilikum, oregano, salt og peber
300 g                   hytteost
9-10                     fuldkornslasagneplader
150 g                   revet mozzarella (+20 %)

Sådan gør du:

  • Brun løg og hvidløg i olien
  • Tilsæt porre og revet gulerod, og lad grøntsagerne svitse med i et par minutter
  • Tilsæt hakkede tomater, grøntsagsbouillon, røde linser, basilikum, sambal oelek, oregano, salt og peber
  • Lad grøntsagssaucen simre under låg, til linserne er møre
  • Tilsæt den friske spinat, og lad spinaten falde sammen
  • Smag grøntsagssaucen til
  • Rør hytteosten i grøntsagssaucen
  • Smør et ovnfastfad med olie
  • Start med at lægge et lag lasagneplader, derefter grøntsagssauce, så lasagneplader igen, så grøntsagssauce, osv.
  • Drys med revet ost
  • Sæt lasagnen i ovnen i ca. 45 min. ved 175 grader

Retten indeholder 1.700 g grønt.

TIP:
Sluk for ovnen, og lad lasagnen trække i ca. 15 min. før servering, så den kan ”sætte” sig.

Serveringsforslag:
Kan serveres sammen med en god, blandet salat eller råkostsalat

Kcal Protein Fedt Kulhydrat Kostfiber
Pr. 100 g 82 5,5 2,5 9 2