Ubberupbaren er vores bud på et dejligt snack-måltid. Den er altid populær på højskolen blandt eleverne og er velegnet både som mellemmåltid midt på dagen og som dessert.
Antal: Ca. 20 stk.
Forberedelsestid: 30 min
I køleskab: 2 timer
Det skal du bruge:
30 g honning
100 g mandel
50 g banan
15 g kokosmel
30 g kakaopulver (fedtfattig)
100 g havregryn
50 g tørrede rosiner/dadler
1 stk. hel vaniljestang
0,5 dl æblejuice
Sådan gør du:
- Smelt honningen i en gryde over svag varme.
- Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud.
- Hæld alle ingredienser undtagen æblejuice i en foodprocessor sammen med den smeltede honning.
- Blend det til en fast masse og hæld æblejuice i undervejs.Massen må ikke blive for våd og blød.
- Hæld massen ud på et stykke bagepapir og læg et andet stykke bagepapir oven på.
- Pres på dejen med et skærebræt eller rul med en kagerulle til du får en plade 1-1,5 cm tyk.
- Stil pladen på køl et par timer. Gerne til dagen efter.
- Skær pladen ud i stykker der vejer ca. 20 g.
- Barrene kan fryses eller opbevares i en boks i køleskabet i 1 uge.
Tip
Banan kan evt. udelades og erstattes med lidt mere tørret frugt eller juice. Massen kan også trilles til kugler, der kan spises som dessert.
Læs mere:
Næringsindhold i Ubberupbaren:
Energi pr. 100 g – 1 portion = 40 g
Kcal | Protein | Fedt | Kulhydrat | Kostfiber | |
Pr. 100 g | 325 | 10 | 14 | 41 | 6,5 |
Pr. stk. (20 g) | 66 | 2 | 2,75 | 8,5 | 1,25 |
Bliv inspireret af vores andre opskrifter i Kogebogen 2, 3 eller 4