
Ubberupbaren er vores bud på et dejligt snack-måltid. Den er altid populær på højskolen blandt eleverne og er velegnet både som mellemmåltid midt på dagen og som dessert.
1 portion = 2 stk. à 20 g.
Antal: Ca. 20 stk.
Forberedelsestid: 30 min
I køleskab: 2 timer
Ingredienser
- 30 g honning
- 100 g mandel
- 50 g banan
- 15 g kokosmel
- 30 g kakaopulver (fedtfattig)
- 100 g havregryn
- 50 g tørrede rosiner/dadler
- 1 stk. hel vaniljestang
- 0,5 dl æblejuice
Fremgangsmåde
- Smelt honningen i en gryde over svag varme.
- Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud.
- Hæld alle ingredienser undtagen æblejuice i en foodprocessor sammen med den smeltede honning.
- Blend det til en fast masse og hæld æblejuice i undervejs.Massen må ikke blive for våd og blød.
- Hæld massen ud på et stykke bagepapir og læg et andet stykke bagepapir oven på.
- Pres på dejen med et skærebræt eller rul med en kagerulle til du får en plade 1-1,5 cm tyk.
- Stil pladen på køl et par timer. Gerne til dagen efter.
- Skær pladen ud i stykker der vejer ca. 20 g.
- Barrene kan fryses eller opbevares i en boks i køleskabet i 1 uge.
Tip
Banan kan evt. udelades og erstattes med lidt mere tørret frugt eller juice. Massen kan også trilles til kugler, der kan spises som dessert.
Energi pr. 100 g
Kcal (325)
Protein (10)
Fedt (14)
Kulhydrat (41)
Kostfibre (6,5)