Denne nemme fiskeret kan serveres både sommer og vinter. Tartarsalaten kan laves, mens fisken er i ovnen, så retten samlet tager under en halv time at lave. I videoen i bunden af opskrifterne kan du se, hvordan vores køkkenleder, Hanne, laver retten og kommer med fif og gode råd undervejs.
VELBEKOMME!
4 pers.
Det skal du bruge:
800 g torskefilet
8 skiver parmaskinke
Peber og evt. lidt salt
Sådan gør du:
- Del torsken i 4 portioner
- Krydr med peber og evt. lidt salt
- Læg en skive parmaskinke om hver filet
- Læg torskepakkerne på en bageplade
- Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 10-12 min.
TIP:
Serrano- eller spegeskinke kan erstatte parmaskinken
Anden fast hvid fisk kan erstatte torsken
Serveringsforslag:
Nedenfor får du opskriften på en lækker tartarsalat med æbler, som giver ekstra god smag til torsken.
Kcal | Protein | Fedt | Kulhydrat | Kostfiber | |
Pr. 100 g | 95 | 17 | 2,5 | 0,5 | 0 |
TARTARSALAT
Det skal du bruge:
2 dl skyr
50 g mayonnaise
1 spsk grovkornet sennep
1 spsk fransk sennep
100 g finthakkede cornichoner eller syltede agurker
1 spsk finthakkede kapers
1 lille bundt finthakket purløg
5 stilke hakket estragon
200 g æbler i små tern
Salt og peber
Sådan gør du:
- Rør skyr og mayonnaise sammen og smag til med grovkornet sennep og fransk sennep
- Vend resten af ingredienserne i dressingen
- Smag til med salt og peber og evt. ekstra sennep
Serveringsforslag:
Salaten er særlig god til fisk og røget kød eller som anderledes tilbehør til marinerede sild.
Kcal | Protein | Fedt | Kulhydrat | Kostfiber | |
Pr. 100 g | 105 | 4,5 | 7 | 5,5 | 1 |