Denne nemme fiskeret kan serveres både sommer og vinter. Tartarsalaten kan laves, mens fisken er i ovnen, så retten samlet tager under en halv time at lave.  I videoen i bunden af opskrifterne kan du se, hvordan vores køkkenleder, Hanne, laver retten og kommer med fif og gode råd undervejs.

VELBEKOMME!

4 pers.

Det skal du bruge:
800 g                   torskefilet
8 skiver               parmaskinke
Peber og evt. lidt salt

Sådan gør du:

  • Del torsken i 4 portioner
  • Krydr med peber og evt. lidt salt
  • Læg en skive parmaskinke om hver filet
  • Læg torskepakkerne på en bageplade
  • Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 10-12 min.

TIP:
Serrano- eller spegeskinke kan erstatte parmaskinken
Anden fast hvid fisk kan erstatte torsken

Serveringsforslag:

Nedenfor får du opskriften på en lækker tartarsalat med æbler, som giver ekstra god smag til torsken.

Kcal Protein Fedt Kulhydrat Kostfiber
Pr. 100 g 95 17 2,5 0,5 0


TARTARSALAT

Det skal du bruge:
2 dl            skyr
50 g           mayonnaise
1 spsk        grovkornet sennep
1 spsk        fransk sennep
100 g         finthakkede cornichoner eller syltede agurker
1 spsk        finthakkede kapers
1 lille bundt finthakket purløg
5 stilke      hakket estragon
200 g        æbler i små tern
Salt og peber

Sådan gør du:

  • Rør skyr og mayonnaise sammen og smag til med grovkornet sennep og fransk sennep
  • Vend resten af ingredienserne i dressingen
  • Smag til med salt og peber og evt. ekstra sennep

Serveringsforslag:

Salaten er særlig god til fisk og røget kød eller som anderledes tilbehør til marinerede sild.

Kcal Protein Fedt Kulhydrat Kostfiber
Pr. 100 g 105 4,5 7 5,5 1