Thaikylling
Antal: 4 personer
Det skal du bruge:
500 g kyllingebryst, i tynde strimler
3 spsk. olie
250 g peberfrugt, i strimler
150 g løg, i tynde både
400 g broccoli, i små buketter, stokken i små tern
Evt. et bundt frisk koriander
Marinade:
1 spsk. grøn karrypasta
6 fed hvidløg, finthakkede
1 dl sojasauce
½ dl limesaft
2 spsk. brun farin
1 dl sød chilisauce
1 stk. rød chilipeber, finthakket
Sådan gør du:
– Bland alle ingredienserne til marinaden.
– Varm wokken op, og tilsæt 1 spsk. olie.
– Del kyllingekødet op i 2 portioner, og steg det af ved høj varme, til det har fået skorpe. Tag kødet op, og gentag med næste portion.
– Læg det stegte kyllingekød i marinaden.
– Varm wokken op, tilsæt 1 spsk. olie, og brun løg og peberfrugter af, til de har fået farve. Tag grøntsagerne op af wokken.
– Varm wokken op, og tilsæt 1 spsk. olie. Brun broccolien af.
– Tilsæt kyllingekødet med marinaden og de stegte løg og peberfrugter.
– Varm wokretten igennem.
– Drys evt. med frisk koriander inden servering.
Serveringsforslag
Kan serveres med fuldkornsnudler.
Læs mere:
Andre sunde opskrifter:
– Chili sin carne
– Laks med grøntsager, kokosmælk og krydderurter
– Sund tomatsalat
– Kartoffelsalat med jordbær
– Koldthævede havreboller
– Ubberupbaren
800 g grønt i alt
Næringsindhold i Thaikylling:
Energi pr. 100 g
Kcal | Protein | Fedt | Kulhydrat | Kostfiber | |
Pr. 100 g | 100 | 8 | 3,5 | 7,5 | 1,5 |
Bliv inspireret af vores andre opskrifter i Kogebogen 2, 3 eller 4