I denne uges video kan du komme med vores køkkenleder Hanne i køkkenet til en omgang rugvafler. Det er super nemt og hurtigt – men det kræver selvfølgelig, at du har et vaffeljern til rådighed.
Har du ikke selv en, kan du måske låne en og lave en stor portion, som du kan fryse ned.
God fornøjelse og velbekomme!
Til 6 stk.
75 g hvid hvede eller Tipo 00
75 g rugmel
1½ dl minimælk
2 æg
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
1 tsk. rapsolie
- Bland hvid hvede/Tipo 00, rugmel, bagepulver, salt og finthakket purløg i en skål
- Pisk æg og mælk sammen, og rør de våde og de tørre ingredienser godt sammen
- Tilsæt evt. lidt ekstra mælk, hvis dejen bliver for tyk
- Opvarm vaffeljernet og pensl det med en smule olie
- Bag vaflerne til de er gyldne og gennembagte
Serveringsforslag: Rugvaflerne kan bruges til både en sund frokost med avokado og parmaskinke eller til et hyggeligt mellemmåltid med hytteret og frugt. Se mere i videoen.
Kcal | Protein | Fedt | Kulhydrat | Kostfiber | |
Pr. 100 g | 145 | 8 | 6,5 | 12 |