Spørg en elev

Spørg en elev

Er du i tvivl om Ubberup Højskole er noget for dig? Så er du meget velkommen til at spørge en af vores tidligere elever om hvordan det er at gå på højskolen.

Nedenfor har vores tidligere elever Ida, Anna og Patrick skrevet lidt om  deres ophold på Ubberup.

Du er hjerteligt velkommen til at spørge en af dem om hvad som helst: Fx hvordan er de andre elever, hvordan er fagene, hvordan bor man, hvad får man ud af et ophold, osv. Der er ingen dumme spørgsmål, alle spørgsmål er velkomne – og de glæder sig til at besvare dine spørgsmål.


Anna, 26 år


Hvad tænkte du, inden du startede på Ubberup?

Jeg har været på flere ophold på Ubberup Højskole. Første gang var det primært vægttab, der var mit fokus.

Jeg havde en masse motion på skemaet og fokus på ernæring – og jeg tabte 12 kilo i løbet af opholdet. Anden gang, jeg valgte at tage på Ubberup, kom jeg for at slippe af med stress. Jeg var bevidst om, at jeg levede en usund livsstil pga. alt for meget arbejde og dårlige vaner.

Jeg vidste fra mit første ophold, at Ubberup var det bedste sted for mig, at samle mig selv. Her får man nemlig et afbræk fra hverdagen, hvor man giver sig selv lov til at mærke sig selv uden at blive forstyrret af dagligdagen.

Hvordan var dit andet ophold?

Jeg prioriterede psykologifaget ”Rød tråd” hvor vi arbejder med det mentale aspekt af vores livsstilsændring. Derudover gjorde jeg også brug af coaching og kostvejledning på højskolen.

En stor del af mit liv har jeg brugt på at gå og skælde mig selv ud, over de ting, der var sværest for mig. Det vigtigste, som dette sted har lært mig, er, at jeg skal tale tilgivende og omsorgsfuldt til mig selv.

Her på højskolen har jeg fået styr på mine tanker og har fundet den rette balance i mit liv.


Ida


Hvad tænkte du, inden du startede på Ubberup?

Jeg hørte om Ubberup Højskole fra en kollega som havde været af sted på et Efterårsophold og tabt sig en masse kilo. Overvægten har altid været et stort problem for mig og påvirket mit selvværd. Jeg tog på Ubberup Højskole med ét mål – at tabe mig.

Hvordan var dit ophold?

Jeg boede på dobbelt værelse med fælles bad/toilet og fik mig den dejligste roomie, som den dag i dag er en af mine mest fantastiske veninder og en kæmpe inspiration for mig.

Fællesskabet er helt fantastisk. Man lærer en masse nye mennesker at kende, både på tværs af alder, køn og interesse. Det var for mig rigtig inspirerende at se mennesker finde venskaber, som de selv siger, at de ikke ville have søgt derhjemme – inklusiv mig selv.

Der er en forståelse for hvert individ, og man får en varm følelse af at der er plads til alle. Man kan mærke på lærerne og personalet på højskolen at de brænder for det de laver. De er skønne og ikke mindst dygtige. Både den teoretiske undervisning, kreative dag og idræts fag, er sjovt, underholdende og ikke mindst læreridt. Man kan spare med hinanden, udveksle erfaringer og få en masse ny inspiration.

Det gik op for mig 2 uger før opholdet sluttede at jeg ikke var klar til at tage hjem. Jeg blev klogere på at det, at tabe sig handlede om så meget mere end bare at træde op på vægten og måle sig om maven.

Det handler lige så meget om det mentale. Jeg tog derfor beslutningen om et ophold mere, fordi jeg gerne ville arbejde mere med mig selv på det mentale punkt.

Hvad har du taget med dig hjem fra Ubberup Højskole?

Da jeg tog hjem fra højskolen efter 2 ophold, var det med et stort vægttab – 21kg. Men med mig, tager jeg også en masse minder, venskaber, erfaringer og ikke mindst en værktøjskasse fyldt med redskaber, både de fysiske og de mentale.


Patrick, 33 år, Udvikler


Patrick var inden sit ophold på Ubberup Højskole, meget i tvivl om det var noget for ham.

Hans mål var ikke kun vægttab, men også at finde indre ro og balance. Vægttabet ville kun være en bonus. Samtidig var Patrick i tvivl om, hvordan det ville være at bo på værelse med en roommate, han ikke kendte i forvejen.

Patrick fik dog en roomie, som han kom rigtig godt ud af det med. Han nød især sportsfagene, og oplevede lærerne som både dygtige og venlige.

Sæt spotlight på din fremtid!

Har du brug for en afklaring omkring uddannelse eller job? Tilmeld dig et langt kursus og bliv klogere på dig selv!

Book en rundvisning
Læs mere om kurset

@ubberuphojskole