august 6, 2018

Sund tomatsalat

Sund tomatsalat

Opskriften på Ubberup Højskoles sommertomatsalat

 

Her er opskriften på en hurtig, sund og velsmagende sommersalat, som vores køkken ofte serverer for vores elever i sommermånederne. Opskriften er fra Ubberup Højskoles nye kogebog og ideel som tilbehør til sommermaden, fx til grillmad.

På Ubberup Højskole serverer vores køkken sund mad hver dag til vores højskoleelever. Opskrifterne i vores nye kogebog, Kogebogen 4, baserer sig på at mad skal være sundt, smage godt og være nemt at lave. Vores filosofi er, at sundhed skal være for alle.

Sammen med den sunde mad, har vores højskoleelever idræt, ernæring, psykologi og kreative fag på skemaet. Vi træner i hold og har det sjovt imens.

Her kan du læse mere om, hvordan vores elever arbejder med sundhed på Ubberup Højskole

 


Sommertomatsalat


Antal: 4 personer


Ingredienser

  • 400 g cherrytomater, i halve, evt. i forskellige farver
  • 250 g rød snackpeber, i tynde strimler
  • 50 g babyspinat
  • 125 g frisk mozzarella, i tynde skiver eller tern
  • Frisk basilikum, hakket

Dressing

  • 2 spsk. olie
  • 4 spsk. citronsaft
  • 6 spsk. vand
  • 2 spsk. honning
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Bland ingredienserne til dressingen sammen, og smag til med ekstra hvidløg, honning, salt og peber.
  • Bland ingredienserne til salaten sammen.
  • Hæld dressingen over lige før servering.

Tip

Variér salaten med oliven, finthakkede rødløg, pesto eller andre friske krydderurter.


Energi pr. 100 g

Kcal (85) Protein (3) Fedt (5,5) Kulhydrat (7,5) Kostfibre (1)


 

Se dagligdagen på vores livsstilshøjskole

Ikke kategoriseret , Livsstilsblog , Madopskrifter , Mellemmåltider , Opskrifter , Sund livsstil # , , , , , , ,
Share: / / /