Lækre sommer-smoothies ala Ubberup

Smoothies er et lækkert bud på et sundt mellemmåltid – og kan også bruges som et friskt alternativ til en dessert. Man kan lave den med lige de smage, man har lyst til, men her får du to gode Ubberup-opskrifter.
Hvis du laver en dobbeltportion af dine smoothies, kan du tilmed bruge den anden halvdel til at lave smoothies-is med. Særligt børn er helt vilde med dem – og så er de energimæssigt en del sundere end f.eks. en softice.

DEN GRØNNE

1 person

60 g           moden banan eller moden mango
40 g           frosne solbær
30 g           frossen broccoli
10 g           frossen spinat
½ tsk.        vaniljepulver
½ tsk.        rapsolie
1½ dl         skummetmælk
½ dl           skyr (0,2 %) eller kvark

  • Blend alle ingredienserne og smag evt. til med vaniljepulver og moden banan eller mango
  • Du kan også bruge andet grønt, blot det det er frossent – frosne grøntsager smager neutralt, men giver stadig al den gode næring
  • Du kan evt. variere smagen ved at tilsætte lakridspulver i stedet for vaniljepulver
Kcal Protein Fedt Kulhydrat Kostfiber
Pr. 100 g 59               4 1,5 7,3 4

DEN RØDE

1 person

5 g            cashewnødder
50 g          hindbær eller jordbær
60 g          moden banan
75 g          skyr
50 g          minimælk (0,5 %)
¼ tsk.       vaniljepulver

  • Blend alle ingredienserne, og smag evt. til med lidt ekstra vaniljepulver
  • Kan du ikke tåle nødder så tilsæt evt. 1 spsk. kokosolie
  • Bruger du frosne hindbær, anbefaler Fødevarestyrelsen, at du giver dem et opkog på 1 min. Frys dem evt. ned i isterningbakker bagefter, så din smoothie kan blive kold
Kcal Protein Fedt Kulhydrat Kostfiber
Pr. 100 g 70 4,5 1,5 9 3,5