Smoothies er et lækkert bud på et sundt mellemmåltid – og kan også bruges som et friskt alternativ til en dessert. Man kan lave den med lige de smage, man har lyst til, men her får du to gode Ubberup-opskrifter.
Hvis du laver en dobbeltportion af dine smoothies, kan du tilmed bruge den anden halvdel til at lave smoothies-is med. Særligt børn er helt vilde med dem – og så er de energimæssigt en del sundere end f.eks. en softice.
DEN GRØNNE
1 person
60 g moden banan eller moden mango
40 g frosne solbær
30 g frossen broccoli
10 g frossen spinat
½ tsk. vaniljepulver
½ tsk. rapsolie
1½ dl skummetmælk
½ dl skyr (0,2 %) eller kvark
- Blend alle ingredienserne og smag evt. til med vaniljepulver og moden banan eller mango
- Du kan også bruge andet grønt, blot det det er frossent – frosne grøntsager smager neutralt, men giver stadig al den gode næring
- Du kan evt. variere smagen ved at tilsætte lakridspulver i stedet for vaniljepulver
Kcal | Protein | Fedt | Kulhydrat | Kostfiber | |
Pr. 100 g | 59 | 4 | 1,5 | 7,3 | 4 |
DEN RØDE
1 person
5 g cashewnødder
50 g hindbær eller jordbær
60 g moden banan
75 g skyr
50 g minimælk (0,5 %)
¼ tsk. vaniljepulver
- Blend alle ingredienserne, og smag evt. til med lidt ekstra vaniljepulver
- Kan du ikke tåle nødder så tilsæt evt. 1 spsk. kokosolie
- Bruger du frosne hindbær, anbefaler Fødevarestyrelsen, at du giver dem et opkog på 1 min. Frys dem evt. ned i isterningbakker bagefter, så din smoothie kan blive kold
Kcal | Protein | Fedt | Kulhydrat | Kostfiber | |
Pr. 100 g | 70 | 4,5 | 1,5 | 9 | 3,5 |