Torsdag den 26. november fylder Ubberup Højskoles viseforstander, Sara Simonsen, 40 år. Sara var med helt fra starten, da Ubberup Højskole blev omdannet til Danmarks første livsstilshøjskole i år 2000. Den gang var hun bare 24 år gammel.

Interessen for sund livsstil og lysten til at hjælpe overvægtige fik Sara mens hun var på idrætshøjskole. Sammen med idemanden Flemming Darre og hendes nuværende mand, Tonny Ehlers, var Sara med til at starte projekt Tarzan op i Rødovre kommune. Det var et projekt for overvægtige børn, som skulle opleve glæden ved en form for motion, som var anderledes end den de ellers havde oplevet. Forældrene skulle undervises i at lave sund mad. Projekt Tarzan eksisterer stadig den dag i dag.

Projekt Tarzan gik godt, men Sara savnede at arbejde med voksne. Så fik Flemming Darre den ide, at man kunne lave en højskole for overvægtige voksne, en slags pendant til børnenes julemærkehjem. Og igen var det Sara og Tonny, som var med til at realisere ideen.

Ubberup Højskole var en skrantende jazzhøjskole uden mange elever. I sommeren 2000 lavede man den aftale, at hvis der ikke kom nok elever til jazzhøjskolens efterårshold, så ville holdet blive aflyst og erstattet med et højskolekursus i sund livsstil. Det var en spændende tid, for hverken de nye højskolelærere eller de 40 elever, som – måske – skulle på livsstilshøjskole, viste om det blev til noget. Men det gjorde det. Der blev skruet ned for jazzen og op for den sunde livsstil. Og sådan har det været lige siden.

Sammen med Tonny og sønnen Emil flyttede Sara ind på højskolen. I starten underviste Sara i idræt på fuld tid, men som tiden gik, overtog hun flere og flere administrative opgaver. Så meget, at hun i dag er viceforstander og kun underviser i spinning og som gæstelærer enkelte idrætsfag.

I dag er Sara sammen med forstander Lisbeth Trinskjær højskolens ansigt ud-af-til. Det er blandt andet Sara, som står for ikke-højskoleaktiviteter, så som højskolens samarbejde med Enhed for Brugerstyret Psykiatri om recoverykurser for psykisk sårbare, der er på vej ud af behandlingssystemet. Og kursusforløbet På Rette Kurs, som er et tilbud særligt til virksomheder og erhvervsaktive, der ønsker en sundere livsstil.

I dag lever Sara sammen med Tonny, der også er lærer på højskolen, og deres tvillingepar på 4 år, Noa og Oskar, i Arnakke lidt uden for Holbæk.

[contentblock id=8]