
På hvert ophold får eleverne mulighed for at prøve livsstilen ‘at være vegetar’ i to uger (altså dem, der ikke er det i forvejen), og denne Pastasauce med Linser er en af de helt store favoritter. Hold 59, som er dette vinterhold, fik den serveret med bl.a. squashspaghetti, fuldkornsspaghetti og auberginesalat.
Vil du med på Hold 60 og smage vores køkkens mange lækre vegetarretter, så TILMELD DIG HER
Til 4 personer
Det skal du bruge:
200 g røde linser
150 g løg, i tern
4-6 fed hvidløg, finthakkede
2 spsk. olie
150 g gulerødder, i små tern
150 g peberfrugt, i små tern
150 g knoldselleri (eller anden rodfrugt), i små tern
2 ds hakkede tomater
1 spsk. sambal olek
1 ds (140 g) koncentreret tomatpure
1 spsk. basilikum, tørret
1 spsk. oregano, tørret
4 dl grøntsags-bouillon
2 spsk. balsamicoeddike
salt, peber
evt. chili
Det skal du gøre:
- Varm olien op i en gryde
- Tilsæt løg og hvidløg og lad dem stege i olien, til de bliver klare
- Tilsæt alle grøntsagerne, hakkede tomater, tomatpure, basilikum, oregano, og krydr med salt og peber
- Læg låg på gryden og lad grøntsagssaucen simre i ca. 20 min
- Tilsæt linserne og lad dem koge med til de er møre, ca. 20 min
- Tilsæt evt. lidt ekstra grøntsagsbouillon, hvis saucen virker tør
- Smag grøntsagssaucen til med balsamicoeddike og evt. salt og peber
- Vil du have en stærk grøntsagssauce, kan du tilsætte lidt friskhakket chili eller chilipulver
Retten indeholder i alt 1400 g grønt.
Serveringsforslag:
Kan serveres med squashspaghetti eller fuldkornsspaghetti, parmesanost og en fyldig salat.
TIP:
Tøm grøntsagsskuffen: Alle rodfrugter kan bruges i grøntsagssaucen. Skær tomater, der trænger til at blive brugt, i tern og erstat dåsetomaterne med dem.
Kcal | Protein | Fedt | Kulhydrat | Kostfiber | |
Pr. 100 g | 70 | 3,5 | 2 | 9 | 2 |