Vegetaropskrift One Pot Soup

Hver uge har vi en vegetardag på Ubberup Højskole, og denne skønne suppe er en af elevernes store favoritter. Den er fyldt med lækre, sprøde grøntsager – og du kan bruge lige de grøntsager der er i grøntsagsskuffen. Suppen er nem at lave, for det er udgangspunktet for de fleste af de retter, vi serverer, og som findes i vores kogebøger. Vores mål er at det skal være nemt at lave velsmagende, sunde retter, så det bliver naturligt at implementere dem i hverdagen.

4 pers.

Det skal du bruge:

2 ds. (240 g)            butterbeans
2 dl                           kokosmælk
100 g                      forårsløg, i skiver
200 g                     tomater, i tern
150 g                       champignon, i kvarte
200 g                      rød peberfrugt, i tern
250 g                      gulerødder, i tynde stave
1 spsk.                    rød karrypasta
Salt
Evt. frisk koriander som det grønne drys

Sådan gør du:

  • Kom alle ingredienserne i en gryde, og varm dem langsomt op.
  • Lad retten simre, til gulerødderne er møre.
  • Smag til med salt og evt. lidt ekstra karrypasta.
  • Drys retten med frisk koriander lige før servering.

Retten indeholder 900 g grønt.

Serveringsforslag:

Kan serveres med et stykke groft brød.
Retten er som udgangspunkt en vegetarret, men savner du et stykke kød, så er et stykke stegt kylling også rigtig lækkert til.

 

Kcal Protein Fedt Kulhydrat Kostfiber
Pr. 100 g 68 2,5 2,5 7,5 3