Hver uge har vi en vegetardag på Ubberup Højskole, og denne skønne suppe er en af elevernes store favoritter. Den er fyldt med lækre, sprøde grøntsager – og du kan bruge lige de grøntsager der er i grøntsagsskuffen. Suppen er nem at lave, for det er udgangspunktet for de fleste af de retter, vi serverer, og som findes i vores kogebøger. Vores mål er at det skal være nemt at lave velsmagende, sunde retter, så det bliver naturligt at implementere dem i hverdagen.
4 pers.
Det skal du bruge:
2 ds. (240 g) butterbeans
2 dl kokosmælk
100 g forårsløg, i skiver
200 g tomater, i tern
150 g champignon, i kvarte
200 g rød peberfrugt, i tern
250 g gulerødder, i tynde stave
1 spsk. rød karrypasta
Salt
Evt. frisk koriander som det grønne drys
Sådan gør du:
- Kom alle ingredienserne i en gryde, og varm dem langsomt op.
- Lad retten simre, til gulerødderne er møre.
- Smag til med salt og evt. lidt ekstra karrypasta.
- Drys retten med frisk koriander lige før servering.
Retten indeholder 900 g grønt.
Serveringsforslag:
Kan serveres med et stykke groft brød.
Retten er som udgangspunkt en vegetarret, men savner du et stykke kød, så er et stykke stegt kylling også rigtig lækkert til.
Kcal | Protein | Fedt | Kulhydrat | Kostfiber | |
Pr. 100 g | 68 | 2,5 | 2,5 | 7,5 | 3 |