Maden på Ubberup Højskole

Den sunde mad

Maden på Ubberup Højskole kan beskrives som ”god, sund og uden afsavn”. Vores køkken laver lækker sund hverdagsmad med masser af grønt, groft og kød i de rette mængder.

Stor ros til jer for at lave de her kogebøger, som i den grad er lette at gå til, sund og velsmagende mad og samtidig med plads til brød og sødt. Det er virkelig godt gået!

Med venlig hilsen Dorte Nielsen

Tankerne bag maden

Ubberup Højskoles kostfilosofi er ikke bygget op omkring en masse forbud. Alt er tilladt… bare i de rette mængder. Vi lægger vægt på, at man kan leve et liv, der regnes for et kvalitetsliv af de personer, der skal leve det. Vi tror ikke på, at det nytter noget at udstede forbud til voksne mennesker, og det er heri, forskellen på en slankekur og en livsstilsændring ligger. Slankekurene har ofte en masse forbud og indviklede regler, der skal følges, og ofte er de ikke baseret på sund fornuft og holdbare kostråd.

Følger de officielle kostråd

Det betyder, at vi spiser efter Fødevarestyrelsens officielle kostråd, og vi sørger for, at det kun er de rigtige varer, der lander i vognen, når vi handler ind. Det gør vi bl.a. ved at kigge efter ”Vælg fuldkorn først”-mærkatet og ”Det grønne nøglehul”, og vi medbringer Hjerteforeningens indkøbsguide for at gøre det endnu nemmere for os selv. Vi tror på de veldokumenterede kostråd, som har vist sig at holde i længden, og vi opfinder ikke et nyt koncept hvert halve år, bare fordi der er kommet en ny trend. I vores kogebøger og i højskolens dagligdag vil du altså hverken finde fedtforskrækkede opskrifter eller en angst for kulhydrater. Du vil i stedet finde inspiration til at spise sundt, godt og velsmagende – og ikke mindst varieret. Det er den helt enkle filosofi, når noget skal være langtidsholdbart, og det skal en livsstilsændring være.

Du kan følge Ubberup Højskoles køkken på Instagram.

Instagram: ubberup_kokken

KOGEBØGERNE

Tre kogebøger med sund hverdagsmad

Ubberup Højskoles sidste kogebog, Kogebogen 3, udkom i 2014. Det er den tredje i rækken af kogebøger med sunde og nemme opskrifter. Kogebogen 3 indeholder mere end 150 opskrifter på alt fra frikadeller og spidskål med saltmandler til thaisuppe og rabarberkage. Læs mere om kogebøgerne Kogebøgerne kan købes i webshoppen eller hos boghandleren.

Nyhed: Madplaner

Du kan nu også købe madplaner udarbejdet af Ubberup Højskoles ernæringseksperter. Hver madplan indeholder forslag til sunde og nemme måltider i 20 hverdage. Ubberup Højskoles månedlige madplan sikrer dig en sund og alsidig mad. Let at lave, lækker at spise. Kun 40 kr. pr. måned. Madplanerne henviser til opskrifter i Ubberup Højskoles kogebøger Kogebogen 2 og Kogebogen 3, så det er en god ide, hvis du har de to kogebøger. KØB MADPLANERNE HER