november 16, 2018

Koteletter i vildtsauce

Koteletter i vildtsauce

Koteletter i vildtsauce

 

Vores koteletter i vildtsauce er en rigtig populær ret blandt vores elever på højskolen. Den er perfekt som efterårsspise, hvor maden gerne må være varm og ekstra smagfuld.

Opskriften er fra vores nye kogebog fra 2018, Kogebogen 4. Opskrifterne i kogebogen baserer sig på, at mad skal være sundt, smage godt og være nemt at lave.

Vores filosofi er, at sundhed skal være for alle. Sammen med den sunde mad, har vores højskoleelever idræt, ernæring, psykologi og kreative fag på skemaet.

Her kan du læse mere om, hvordan vi sammen med vores elever arbejder med sundhed og livsstilsændringer på Ubberup Højskole


Koteletter i vildtsauce


Antal: 4 personer


Ingredienser

  • 4 stk. koteletter a 150 g
  • 2 spsk. olie
  • Salt og peber
  • 300 g markchampignon, i halve
  • 300 g løg, i tynde både
  • 100 g bacon, i tern

Sauce:

  • 4 dl kalvebouillon
  • 2 spsk. ribsgelé
  • 4 enebær, fint hakkede/knuste
  • 1 tsk. rosmarin
  • ½ dl piskefløde
  • Lidt kulør
  • Lidt meljævning

Meljævning:

  • ½ dl          vand
  • 2 spsk.       hvedemel

 


Sådan gør du

  • Varm panden godt op med olien, brun koteletterne på begge sider, og krydr med salt og peber.

  • Læg koteletterne i et ovnfast fad.

  • Steg baconternene sprøde.

  • Brun herefter løg og svampe, til de er brune, og løgene er blevet bløde.

  • Fordel løg, svampe og bacontern over koteletterne.

  • Kog bouillon, ribsgelé, piskefløde, enebær og rosmarin op.

  • Jævn saucen med lidt meljævning.

  • Lad saucen koge igennem i 3-5 min.

  • Smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra ribsgelé, og giv den evt. lidt kulør.

  • Hæld saucen over koteletterne og grøntsagsblandingen.

  • Sæt retten i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 15 min.

  • Pisk mel og vand til en klumpfri væske. Sigt fri for melklumper.

  • Hæld meljævningen langsomt i den kogende sauce under konstant piskning. Lad saucen koge i ca. 3-5 min.

Serveringsforslag

Kan serveres med knuste kartofler med smør, grønkål med salattern og dadler eller rødkål med havtorn (alle retter fra Kogebogen 4).


600 g grønt i alt


Energi pr. 100 g

Kcal (114) Protein (8,5) Fedt (5) Kulhydrat (5) Kostfibre (0)


 

Se dagligdagen på vores livsstilshøjskole

Aftensmad , Livsstilsblog , Madopskrifter , Opskrifter , Sund livsstil # , , , , , , ,
Share: / / /