Vores koteletter i vildtsauce er en rigtig populær ret blandt vores elever på højskolen. Den er perfekt som efterårsspise, hvor maden gerne må være varm og ekstra smagfuld.
Koteletter i vildtsauce
Antal: 4 personer
Ingredienser:
4 stk. koteletter a 150 g
2 spsk. olie
Salt og peber
300 g markchampignon, i halve
300 g løg, i tynde både
100 g bacon, i tern
Sauce:
4 dl kalvebouillon
2 spsk. ribsgelé
4 enebær, fint hakkede/knuste
1 tsk. rosmarin
½ dl piskefløde
Lidt kulør
Lidt meljævning
Meljævning:
½ dl vand
2 spsk. hvedemel
Sådan gør du:
Varm panden godt op med olien, brun koteletterne på begge sider, og krydr med salt og peber.
Læg koteletterne i et ovnfast fad.
Steg baconternene sprøde.
Brun herefter løg og svampe, til de er brune, og løgene er blevet bløde.
Fordel løg, svampe og bacontern over koteletterne.
Kog bouillon, ribsgelé, piskefløde, enebær og rosmarin op.
Jævn saucen med lidt meljævning.
Lad saucen koge igennem i 3-5 min.
Smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra ribsgelé, og giv den evt. lidt kulør.
Hæld saucen over koteletterne og grøntsagsblandingen.
Sæt retten i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 15 min.
Pisk mel og vand til en klumpfri væske. Sigt fri for melklumper.
Hæld meljævningen langsomt i den kogende sauce under konstant piskning. Lad saucen koge i ca. 3-5 min.
Serveringsforslag
Kan serveres med knuste kartofler med smør, grønkål med salattern og dadler eller rødkål med havtorn.
600 g grønt i alt
Næringsindhold:
Energi pr. 100 g
Kcal | Protein | Fedt | Kulhydrat | Kostfiber | |
Pr. 100 g | 114 | 8,5 | 5 | 5 | 0 |
Bliv inspireret af vores andre opskrifter i Kogebogen 2, 3 eller 4