Kort kursus
Vintervandringer
Uge 2
6. – 10. januar 2025
Pris
Dobbeltværelse med delt bad/toilet: 4500 kr.
Enkeltværelse med delt bad/toilet: 5000 kr. (VENTELISTE)
Enkeltværelse med bad/toilet: 6000 kr.
Dagskursist: 3000 kr.
Eventuelle rabatter kan ikke kombineres.
Natur, Kultur og Fortælling | Inspirerende vandrekursus
"Tab for Alt ikke Lysten til at gaae: jeg gaaer mig hver Dag det daglige Velbefindende til og gaaer fra enhver Sygdom; jeg har gaaet mig mine bedste Tanker til, og jeg kjender ingen Tanke saa tung, at man jo ikke [kan] gaae fra den. Selv om man gik saaledes efter sit Helbred, at dette bestandigt var een Station forud – jeg vilde dog sige: gaae! … Naar man saaledes bliver ved at gaae, saa gaaer det nok". - Kierkegaard i et brev til sin svigerinde Henriette (Jette) Kierkegaard (1847).
Odsherred blev i 2015 anerkendt som Danmarks hidtil eneste UNESCO GLOBAL GEOPARK. Anerkendelsen af et helt unikt dansk landskab, formet under den seneste istid for ca. 15.000 år siden.
På dette korte kursus vandrer vi 4 turer i helt særlige landskaber, hvortil gode fortællinger og historier knytter sig til. På nogle ture er det geologien, der er værd at lægge mærke til, mens det andre gange er kulturhistorien, floraen eller de særlige bygningsværker, der er vandreturens højdepunkt.
Fælles for alle vandringerne bliver de fortællinger, som Odsherred Teater har knyttet til forskellige steder. Fortællinger, der måske rykker på vores egne livsanskuelser eller erfaringer. Eller måske bare fortællinger, der byder på endnu en vinkel på den smukke natur, der ligger for vores fødder, når vi går. Disse fortællinger bruger vi til at diskutere og debattere forskellige facetter af livet.
De fleste vandrerruter vil være mellem 15-18 kilometer, mens vi første og sidste lander starter og lander lidt blødere med kun 7-8 kilometer, så hvis du elsker vandring og fortællinger – og måske endda at fortælle, er dette kursus det helt rette for dig.
En uge med højskole
Hver morgen mødes vi til højskolesang og perspektiverende morgensamlinger med afsæt i livet i og omkring os. Vi skal desuden på spændende ekskursion, høre aftenforedrag samt slutte ugen af med tapas, vin og højskoleanekdoter og -sange. Naturligvis alt sammen i højskolens fællesskabsånd, varme og samhørighed. Læs mere i programmet herunder.
Program
Højskole og mennesker er dynamiske størrelser. Derfor tager vi forbehold for ændringer.
10.00: Ankomst, indkvartering og en lille snack
11.30: Officiel velkomst ,højskolens historie og rundvisning
V/ forstander Sara Simonsen
12.30: Kort introduktion til ugens forløb
V/ kort kursus koordinator Gert Møller Jensen
13.00: Frokost
14.00: Hvem er jeg på højskole med?
V/ kort kursus koordinator Gert Møller Jensen
Vi møder hinanden på tværs af ugens kurser, varmer op med lidt højskolesange og lærer hinanden at kende gennem sjove introduktionsøvelser, diskussioner og højskoledialogspil.
15:30: Kaffe, te og eftermiddagssnack
16.00: Vandring og fortælling – Tur 1: Trolden der ikke kunne ramme (ca. 7 km)
V/ kort kursus koordinator Gert Møller Jensen
En tur med Ager, skov og fjord, som forbinder den store sten i Isefjorden, Lommestenen, med Egebjerg Kirke. Oplev spændende selvbyggerhuse, glade grise med kølle på halen og løvskov direkte til Isefjorden. Og så skal vi til helt tilbage til N.F.S Grundtvigs rødder samt høre som Trolden, der tiltænkte at smadre Egebjerg Kirke med en sten – men han kastede for kort.
17.30: Aftensmad i det fri
20.00: Hjemkomst og opsamling
V/ kort kursus koordinator Gert Møller Jensen
20.30: Kaffe, te og aftensnack
08.30: Morgensamling
09:30-16:00: Vandring og fortælling – Tur 2: Natur, Kystlaguner og moser (ca. 18 km)
V/ kort kursus koordinator Gert Møller Jensen
På denne vandring vil du opleve en unik natur under udvikling i et foranderlligt landskab. Mod havet bygges nye klitsystemer op, mens landet bagved modnes og gror til, hvis ikke mennesker blander sig. Du vil også opleve natur, der er opstået gennem 7000 år af sandrevler og afsnørede strandsøer.
16:00 Krop og bevægelse
Her får du mulighed for, sammen med højskolens øvrige kursister og elever på det lange kursus, at deltage i et sjovt og engagerende bevægelsesfag – eksempelvis let cirkeltræning eller yoga. Det kræver ingen forudsætninger og er en god måde at mærke og være i fællesskabet på en anderledes og givende måde.
17.30: Aftensmad
19.00: Foredrag
Denne aften samles vi om en foredrag, der omhandler tiden ånd og tendenser. Foredraget meldes ud i forbindelse med velkomstbrevet, som udsendes ca. 14 før kursusstart.
08.30: Ekskursion til Odsherred
V/ kort kursus koordinator Gert Møller Jensen
Vi tager ud til Danmarks størst inddæmmede område og oplever, hvor der sker, når mennesket sætter sig for at beherske naturen. Vi tager dernæst til Anneberg Kulturpark, som er et tidligere psykiatrisk hospital som i dag blandt andet er hjem for et utal af kunstnere, Michelin restauranten MOTA og det vilde spinderi.
14.00: Vandring og fortælling – Tur 4: Morænebakker, landindvinding og naturgenopretning (ca. 16 km)
V/ kort kursus koordinator Gert Møller Jensen
Klint Bakker er det eneste sted i Odsherred, hvor kalk og flint fra den danske undergrund danner morænebakker. Det giver særlige forhold for planter og dyr. Og så er udsigten fantastisk. Vi vandrer også til to felter, hvor Odsherred har været foregangsland, nemlig 1800-tallets landindvindinger og de nutidige naturgenopretninger. Vi skal nemlig se højby sø, som har været “lånt” til landbruget i 120 år, men som nu er genskabt.
17.30: Aftensmad
19.00: Højskolesangaften
V/ kort kursus koordinator Gert Møller Jensen
08.30: Morgensamling
09.30-16.00: Vandring og fortælling – Tur 4: “Bjergene”, udsigten og kulturens vugge (ca. 18 km)
V/ kort kursus koordinator Gert Møller Jensen
Vi skal til Odsherredskunstnernes paradis og kigge ud over Odsherreds smukke natur og åbne landskab, der ligger mellem to kraftcentre i Odsherred: Dragsholm Slot og Vallekilde Højskole. Her oplever vi både kulturens vugge og menneskets evne til at tæmme naturen, når vi går gennem “bjerge” og drænet fjordbund.
16:00 Krop og bevægelse
Her får du mulighed for, sammen med højskolens øvrige kursister og elever på det lange kursus, at deltage i et sjovt og engagerende bevægelsesfag – eksempelvis let cirkeltræning eller yoga. Det kræver ingen forudsætninger og er en god måde at mærke og være i fællesskabet på en anderledes og givende måde.
17.30: Fælles klargøring til afslutningsaften
18.30: Fernisering
Ubberup Højskole giver et lille glas, mens vi ser og hører på, hvad de forskellige kurser har skabt, lært og reflekteret over i løbet af ugen.
19.00: Afslutningsaften på højskolemaner med Tapas, vin og højskoleanekdoter
08.30: Morgensamling
09:30: Vandring og fortælling – Tur 5: den lille lokale (ca. 6 km)
V/ kort kursus koordinator Gert Møller Jensen
11.30: Fælles afslutning: Sang, refleksion og evaluering
V/ kort kursus koordinator Gert Møller Jensen
Et berigende punktum på en begivenhedsrig uge. Vi forsøger at indhente de sange, som I synes, vi mangler at synge og bliver hver i sær klogere på, hvad vi tager med os fra Ubberup Højskole. Og så hjælper I os med at blive endnu bedre til at skabe højskolens ånd og rum.
13.00: Frokost
14:00 Afsked
På Ubberup Højskole spiser vi mange gange på en dag. Vi har naturligvis de tre hovedmåltider: Morgenmad, frokost og aftensmad, men indimellem disse har vi også en masse mellemtider, hvor man kan få sig en bolle, et stykke brød med ost, frugt og hvad vores køkken ellers finder på af lækre ting. Nogle aftener kan det også være, at der kommer et stykke kage på bordet.
Tidspunkterne for måltiderne ser ud som følger:
07.30-08.15: Morgenmad
11:00-11:30: Mellemmåltid
13:00-13:45: Frokost
15:30-16:00: Mellemmåltid
17:30-18:15: Aftensmad
20:00-20:30: Mellemmåltid
Generelt
Alle kursuspriser for korte kurser dækker: undervisning, foredrag, ekskursioner, kost og logi. Kursusprisen dækker ikke sengelinned og materialeudgifter. Du vil en måned før kursusstart modtage mail med yderligere informationer herom.
Betalingsbetingelser
Når vi har bekræftet din tilmelding til et kort kursus, opkræver vi den fulde kursuspris. Indeholdt i kursusprisen er et tilmeldingsgebyr på kr. 1.000. Tilmeldingsgebyret er et administrationsgebyr og tilbagebetales ikke i tilfælde af, du aflyser dit ophold.
Hvis du aflyser dit ophold senest fire uger før kursusstart refunderer vi kursusprisen fratrukket tilmeldingsgebyret på 1.000 kr. Melder du fra senere end fire uger før kursusstart refunderer vi ikke kursusprisen. Vi anbefaler derfor, at du tegner en afbestillingsforsikring hos dit eget forsikringsselskab, så du kan få kursusudgiften dækket, hvis du er nødt til at melde afbud.
Er du ikke dækket af en afbestillingsforsikring gennem dit forsikringsselskab, kan du tegne en gennem Europæiske Rejseforsikring. Forsikringen koster 7 % af kursets pris. Du skal tegne forsikringen indenfor 2 dage, efter du har modtaget denne mail. Klik her og tegn forsikring
Europæiske Rejseforsikring kan træffes på tlf. 3325 2525.
Indkvartering, faciliteter og tilgængelighed
Ubberup Højskole er en gammel højskole i smukke gamle bygninger. De fleste af vores værelser og alle undervisningslokale ligger i stuehøjde. Du skal med andre ord højst op ad to trin for at komme ind ad døren til din undervisning.
Alle dobbeltværelser og værelser med eget bad og toilet har egen håndvask. På enkeltværelser med fælles bad deler du således også håndvask.
Ønsker du at leje sengelinned og håndklæde kan du gøre det ved tilmelding til en ekstrapris på 200 kr.
Transport
Ubberup højskole bor på Højskolevej 6, 4400 Kalundborg. Kommer du med offentlig transport skal du fra Kalundborg st. tage bus 520 (mod Holbæk st.) eller 543 (Hørve st.). Du skal herefter gå 625 meter ned til højskolen. Planlæg din rejse på www.rejseplanen.dk.
Alternativt kan der bestilles flextaxa fra Kalundborg station til og fra højskolen. Læs mere her: Movia Flextrafik
Eller ring på: 76 26 27 27
Samkørsel
Hvis du ønsker muligheden for samkørsel med andre kursister, skal du ved tilmelding krydse af i tilmeldingsblanketten. En måned før kursusstart får du tilsendt en liste med kursister, der har gjort det samme.
Mød underviseren
Gert Møller Jensen
Gert har baggrund i Dramaturgi og Antropologi, og er tidligere forstander på Gram Højskole. Gert har gennem mange år vandret både i ind- og udland, heriblandt Island, Skotland, Spanien og Montenegro. Gert er optaget af vandringens fantastiske evne til at skabe ro i sind og krop og samtidig er det også ved vandringen, at Gert oplever, at de bedste fortællinger og erkendelser opstår. Som teatermenneske og antropolog er Gert meget nysgerrig på menneskets fortællinger, da han mener, at disse former os som personer, kultur og fællesskab.
Sådan udløser du to-for-en rabatten:
- Tilmeld jer begge på hjemmesiden inden 24. december 2024.
- Skriv i Rabatkode-feltet følgende: “2-for-en + Navnet på den du tager afsted med”
- Vi sender efterfølgende en faktura med 50% rabat til jer hver
Er opholdet en GAVE gør du følgende:
- Tilmeld jer begge på hjemmesiden inden 24. december 2024.
- I CPR.NR.-feltet nøjes du med at oplyse fødselsdagsdato + 4 nuller (eksempel 300875-0000) på den som du vil give gaven til.
- I mail-feltet må du gerne skrive DIN mail, selvom det er en anden person. Så sender vi nemlig begge fakturaer til dig.