marts 7, 2018

Koldhævede havreboller

Koldhævede havreboller
Koldhævede Boller_Opskrift_Nemme boller

Opskriften på Ubberups koldhævede havreboller

 

På Ubberup Højskole elsker vi koldhævede boller som mellemmåltid. Koldhævede boller har en luftig konsistens og masser af karakter. De er nemme at lave og kræver blot, at du smækker dejen sammen aftenen før. Om morgenen er dejen lige til at lægge på en bageplade med en ske og smide i ovnen i 12-15 min.

Opskriften kommer til at være med i Kogebogen 4 fra Ubberup Højskole, som udkommer i juni 2018.


Antal: ca. 12-15 stk.


Ingredienser

  • 10 g           gær
  • 5 dl            vand
  • ½ tsk.        salt
  • 1 tsk.         honning
  • 300 g         hvedemel
  • 100 g         grov mel (rugmel, grahamsmel, ølandshvede, el. lign.)
  • 50 g           fede frø eller nødder
  • 50 g           havregryn

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet.
  • Tilsæt resten af ingredienserne.
  • Rør dejen godt sammen i en skål. Den skal have konsistens som tyk havregrød.
  • Dæk skålen til med et låg eller film.
  • Stil bollerne på køl i ca. 12 timer.
  • Varm ovnen op på ca. 230 grader.
  • Brug en ske til at sætte bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Drys evt. bollerne med lidt havregryn eller frø.
  • Sæt bollerne direkte i ovnen og bag dem i ca. 12-15 min.

Tip

  • Denne dej skal ikke æltes, kun røres godt sammen, da det er vigtigt, at lufthullerne bliver bevaret.
  • Spis evt. bollerne med en lækker spread ovenpå, fx vores edamamespread.
  • Du kan også prøve opskriften på vores lækre gulerodsboller.

Energi pr. 100 g

Kcal (180)
Protein (6)
Fedt (2,5)
Kulhydrat (31)
Kostfibre (3,5)


 

Se dagligdagen på vores livsstilshøjskole

Ikke kategoriseret , Livsstilsblog , Madopskrifter , Mellemmåltider , Opskrifter , Sund livsstil # , , , , , , ,
Del denne artikel på Facebook
Share: / / /
Ubberup Højskoles Livsstilsblog

Bloggen, hvor Ubberup Højskoles livsstilseksperter deler ud af deres viden inden for sund livsstil.

Instagram