I denne uges video kan du komme med vores køkkenleder Hanne i køkkenet til en omgang vintervarm KARRYSUPPE. Den er nem, hurtig og billig – og super sund og fyldt med god energi.
God fornøjelse og velbekomme!
Til 4 personer
450 g gulerødder i skiver
300 g løg i tern
5 fed finthakkede hvidløg
3 spsk olie
1-2 spsk gul karrypasta
½ l grønsagsbouillon
1-2 spsk. eddike
250 g broccoli i små buketter
Salt og peber
- Brun gulerødder, løg og hvidløg i olien, til løgene bliver klare
- Tilsæt karrypasta og grønsagsbouillon*
- Lad suppen koge, til grønsagerne er helt møre
- Blend suppen jævn
- Smag til med salt og peber, eddike og evt. lidt ekstra karrypasta
- Tilsæt broccolibuketter, og lad suppen simre i ca. 5 min (der skal stadig være bid i broccolien)
*Køb evt. færdig hønsekødssuppe fra frost og brug den i stedet for grønsagsbouillonen.
Retten indeholder 1.000 g grønt.
Serveringsforslag:
Tilsæt evt. kyllingestykker eller en håndfuld rejer lige før serveringen.
Gør suppen vegetarisk ved at tilsætte butterbeans eller kikærter for at få en mere mættende suppe.
Kan også serveres med et stykke groft brød.
TIP:
- Brug evt. en rest kogte gulerødder til suppen.
- Stokken fra broccolien kan sagtens bruges – skræl den og skær den i mindre tern
- Lad dig inspirere af din grønsagsskuffe
- Byt gulerødder ud med andre rodfrugter
Kcal | Protein | Fedt | Kulhydrat | Kostfiber | |
Pr. 100 g | 145 | 8 | 6,5 | 12 |