januar 22, 2019

Invitation til 50 års reception

Invitation til 50 års reception

Fødselsdagsreception 23. januar kl. 17.00 på Ubberup Højskole

Vores forstander, Lisbeth Trinskjær, fylder 50 år den 17. januar.

Det fejrer vi med en fødselsdagsreception på Ubberup Højskole d. 23. januar kl. 17.00, hvor alle venner af Lisbeth og Ubberup Højskole er velkomne.

Program:

Kl. 17.00 Vil køkkenet byde på et traktement.

Kl. 18.00 Vil der være taler og sang.

 

Om Lisbeth Trinskjær

Siden 2005 har Lisbeth Trinskjær været forstander på vores højskole. Her har hun gennem årene sat sit tydelige præg på vores livsstilshøjskole, som hvert år har mere end 400 elever på livsstilsophold.

Lisbeth blev forstander, da højskolen havde eksisteret som livsstilshøjskole i fem år. Med hende ved roret har højskolen etableret sig med en sund og stabil økonomi. Blandt andet opførte højskolen i 2016 en helt ny bygning med elevboliger og undervisningslokaler for egne penge.

Samtidig har Lisbeth udviklet højskolen med sine visioner om ”det hele menneske”. Med det forstås, at højskolens tilgang til livsstilsændringer har flyttet sig til at have større og større fokus på den mentale del. Erfaringerne på højskolen har nemlig vist, at vejen til den varige livsstilsændring ikke kun handler om vægttab. Det handler i lige så høj grad om personlig udvikling og at være glad for den man er. Lisbeth underviser således også eleverne i psykologifaget ”Rød tråd” på højskolen.

I Lisbeths tid som forstander har vores højskole desuden udviklet sig til at være en meningsdanner i sundhedsdebatten i Danmark. Ubberup Højskole har i løbet af det sidste tiår udgivet fire kogebøger, som har opnået stor popularitet og anerkendelse for deres sunde, nemme retter uden afsavn.

Samtidig har Lisbeth gjort en stor indsats på det kulturelle område, hvor højskolen og Statens Kunstfond i 2018 gik sammen om et kunstprojekt med blivende kunst på højskolens vægge, udsmykket af Fie Norsker. Indtil da har vi på Ubberup aldrig haft noget kunst, som der ellers er tradition for på højskoler, i kraft af vores rolle som et folkeligt og rummeligt fællesskab.

 

Ildsjæl for det fælles bedste

Lisbeth blev i 2014 valgt til formand for Folkehøjskolernes Forening. Her har hun, sideløbende med forstanderrollen på Ubberup, blandt andet arbejdet for at udvikle og nuancere samfundsdebatten i Danmark.

Er der noget, Trinskjær til enhver tid insisterer på, er det samtalen. Ikke de endeløse snakke, der ikke fører nogen vegne. Dertil er hun for utålmodig. Men de samtaler, der gør alle klogere og i sidste ende fører til forandring. Som formands-kollegaen Peter Bendix fra Friskolerne siger det: ”Lisbeth er ihærdig, og hun holder ved. Derfor får hun også mange ting til at lykkes, men det fede er jo, at hun helst vil have ting til at ske sammen med andre. Hun tåler kritik, lytter og fylder rummet ud med nysgerrighed og tillid til både sagen og dem, hun arbejder sammen med. Det er utroligt inspirerende og lærerigt.”

Lisbeth Trinskjær engagement i det fælles bedste løber i det hele taget som en rød tråd gennem hendes karriere. Listen over tillidsposter, som hun har bestridt er alenlang. Hun er – bare for at nævne nogle stykker – medlem af Kristeligt Dagblads repræsentantskab, medlem af DUF’s Demokratikommission og bestyrelsesformand for Fonden Ungdomsøen.

Hun har en fortid som blandt andet leder på Danmarks Blindebibliotek, som kampagnekoordinator for Nordisk Ministerråds ungdomskampagne mod racisme, og boede en periode i Zambia, udsendt af Dansk Ungdoms Fællesråd.

Særligt spejderne har gennem mange år nydt godt af Trinskjærs engagement, hvor hun som regel er endt med at sidde for bordenden – der hvor beslutningerne blive truffet. Således har hun blandt andet været formand for De grønne pigespejdere i perioden 2000-2006 og formand for KFUK´s Sociale Arbejde fra 2013 til 17.

Trinskjær er student fra Sankt Annæ Gymnasium i 1987. Studerede derefter en kort overgang økonomi på Københavns Universitet og tog siden Journalistisk Grunduddannelse på Pressens Uddannelsescenter. I 2007 tog hun Højskoleforstander-uddannelsen og i 2011 Højskolepædagogisk Uddannelse.

Lisbeth Trinskjær er gift med kommunikationschef Michael Trinskjær og har 3 børn, Caroline på 22, Mathilde på 15 og Ulrikke på 13.

Sæt spotlight på din fremtid!

Har du brug for en afklaring omkring uddannelse eller job? Tilmeld dig et langt kursus og bliv klogere på dig selv!

Book en rundvisning
Læs mere om kurset

Instagram

@ubberuphojskole

Arrangementer , Pressemeddelelser
Share: / / /