Af Hanne Olsen, køkkenleder
Hver uge har vi en kødfri dag på Ubberup Højskole, og en af de allerstørste favoritter er denne indiske dahl, som både smager godt, fylder godt i maven, indeholder få kalorier og samtidig er nem at lave.
Den er ret krydret, så hvis der er små børn i familien, kan det være en idé at skrue lidt ned for mængden af chili. Så kan de voksne tilsætte ekstra chili i deres egen portion.
Retten her er til 4 personer.
God fornøjelse og velbekomme!
Det skal du bruge til salaten:
2 spsk olie
2 fed finthakket hvidløg
½-1 finthakket rød chili
2 tsk stødt koriander
250 g løg i store tern
200 g røde linser
7 dl grøntsagsbouillon
400 g rodfrugter i store tern
200 g tomater i både
2 tsk gurkemeje
1 tsk spidskommen
1 lille dåse (70 g) koncentreret tomatpuré
salt og peber
Evt. sukker
Sådan gør du:
- Varm olien op og sauter hvidløg, chili og koriander
- Tilsæt løg og lad det hele stege, til det er lysebrunt
- Tilsæt røde linser, grøntsagsbouillon, rodfrugter, tomater, gurkemeje og spidskommen
- Lad retten koge, til linserne er kogt ud og har jævnet retten
- Smag til med tomatpuré, salt, peber og evt. lidt sukker.
Serveres med ris eller brød
Retten indeholder 850 g grønt
TIP:
Krydderierne kan erstattes med Garam Masala, der er en indisk krydderiblanding, som kan købes i de fleste dagligvarebutikker eller i specialbutikker. Garam Masala findes i flere forskellige smagsstyrker, så tilsæt lidt ad gangen og smag til.
Kcal | Protein | Fedt | Kulhydrat | Kostfiber | |
Pr. 100 g | 75 | 3,1 | 2,5 | 11 | 2 |