Gulerodsboller smager fantastisk med deres luftighed og bløde konsistens. De er velegnede som mellemmåltid, og kan spises enten med eller uden pålæg.
Ved at have et par gulerodsboller med, når du er på farten, kan du gøre din hverdag nemmere og sundere. Du kan også fryse dem ned i mindre portioner, så du kan have glæde af dem over længere tid.
Tilberedning: 2 timer (heraf 20 min. forberedelse)
Antal: 16 stk.
Det skal du bruge:
1½ dl vand, lunken
2 dl yoghurt naturel eller andet surmælksprodukt
30 g gær
120 g gulerod, revet
50 g hørfrø
50 g græskarkerner
1 tsk. salt
1 tsk. honning
550 g sigtet speltmel
Sådan gør du:
Rør gæren ud i vand og yoghurt.
Tilsæt gulerødder, hørfrø, græskarkerner, salt og honning.
Tilsæt speltmelet lidt ad gangen.
Ælt dejen godt igennem til den er blank og er lidt klistret.
Forhæv dejen i ca. 1 time ved stuetemperatur.
Form bollerne og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
Lad bollerne efterhæve til de har fået dobbelt størrelse.
Pensel evt. bollerne med lidt sammenpisket æg.
Bag bollerne ved 220 grader i ca. 15 min. (Bank let i bunden af bollerne for at høre, om de er færdigbagt. Bollerne skal lyde hule.)
Nyd bollerne med smør, ost eller for eksempel denne sunde edamamespread
Læs mere:
Næringsindhold i Gulerodsboller:
Energi pr. 100 g
Kcal | Protein | Fedt | Kulhydrat | Kostfiber | |
Pr. 100 g | 225 | 9 | 5 | 36 | 1,5 |
Bliv inspireret af vores andre opskrifter i Kogebogen 2, 3 eller 4