november 1, 2018

Fernisering 10. nov.

Fernisering 10. nov.

Ny kunst på Ubberup Højskole i samarbejde med Statens Kunstfond & Invitation til fernisering lørdag 10. november kl. 15.00-16.30


(Pressemeddelelse)

 

Den anerkendte, danske kunstner, Fie Norsker, har netop færdiggjort et gennemgribende kunstprojekt på livsstilshøjskolen Ubberup Højskole. Hun har forvandlet højskolens nyeste bygning fra 2016 med kunstværker overalt på væggene i undervisningslokaler, i opholdsstuer og på gange. ”I en tid fyldt med midlertidigheder og få konstante, er Fie Norskers kunst blivende – den er rykket ind og er en del af ånden på stedet”, fortæller Forstander på Ubberup Højskole, Lisbeth Trinskjær.

Kunstprojektet er kommet i stand med støtte fra Statens Kunstfond. Samtidig har Statens Kunstfond udlånt en række værker fra deres samling til højskolen. Disse værker har Fie Norsker udvalgt og integreret side om side med hendes egne værker.

Om kunstværkerne siger Lisbeth Trinskjær: ”Fie Norskers kunst indfanger, hvad vi laver på højskolen. Det handler om alle livets aspekter, drømme og kærlighed. Hendes univers er i et sprog, som er tilgængeligt og som ikke er ophøjet. Kunsten afspejler det barnlige og genkendelige med fantasiuniverser og figurer. Man behøver ikke vide en hel masse om kunst for at forstå og danne sig sine egne indtryk af kunsten.”

 

Kunst, der gør en forskel og som kan nå bredt ud

På Ubberup handler hverdagen for højskoleeleverne i høj grad om sund livsstil, sund mad og motion. Men lige så meget handler det om fællesskab, den personlige udvikling og at have det godt med sig selv.

Det er der, Fie Norskers kunst kan være med til at gøre en forskel, fortæller Lisbeth Trinskjær: ”Alt det, vi laver her på højskolen, vores hverdag og værdier, afspejler sig i Fie Norskers værker: Broer man kan bygge. Og modet til at udfordre sig selv og til at turde gå igennem det, som er svært.”

”Med sit legende og underfundige univers er jeg sikker på, Fie Norskers samlende kunstprojekt vil skabe både glæde, inspiration og stolthed på Ubberup Højskole”, siger Formand for Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst, Søren Taaning. ”Man kan mærke, at Fie har skabt værkerne i dialog med stedet og den særlige ånd, der kendetegner højskolen som dannelsessted. I Statens Kunstfond oplever vi en stor efterspørgsel på kunst fra forskellige typer skoler, der ønsker at gøre kunst til en naturlig del af unges dagligdag. Det vil vi gerne bakke op om med projekter som det her. Forhåbentlig vil det ikke blot give en god kunstoplevelse til alle der kommer her, men også give andre mod på at invitere kunstnere ind og gøre kunst til en del af deres hverdag.”

 

Invitation til fernisering

Fernisering og indvielse af den nye kunst finder sted lørdag 10. november fra kl. 15.00-16.30 på Ubberup Højskole. Her vil der være mulighed for at få en omvisning af kunstneren selv sammen med repræsentanter fra Statens Kunstfond, hvor man har mulighed for at komme med observationer og spørgsmål undervejs. Alle er velkomne til ferniseringen.

 


 

Yderligere oplysninger

 

Om Fie Norsker

Fie Norsker er uddannet fra det kgl. Danske Kunstakademi i København i 2006. Hendes kunst er karakteriseret ved et legende, drømmende univers med brug af symbolik og både menneske- og dyrelignende figurer.

 

Om Ubberup Højskole

Ubberup Højskole har siden år 2000 været en livsstilshøjskole. Højskolen udbyder hvert år tre lange livsstilsophold med en varighed på 12-15 uger. Fagene som udbydes på skolen, er primært idrætsfag, madlavningsfag og psykologifag. Målet for de fleste elever på Ubberup Højskole er at opnå en livsstilsændring inden for sundhed.

 

Om Statens Kunstfond

Statens Kunstfond er Danmarks største kunstfond, der arbejder for at give borgere i hele landet kunstoplevelser af høj kvalitet og udvikle kunstnerisk talent. Fonden har mere end 65 puljer og giver penge til produktion og formidling af billedkunst, film, litteratur, musik, scenekunst, arkitektur, kunsthåndværk og design. Pengene fordeles på baggrund af ansøgninger, og man kan blandt andet søge til spillesteder, teaterfestivaller, forfatterarrangementer, børn og unges møde med kunst, kunst på hospitaler og skoler samt oversættelse af litteratur. Der bliver hvert år uddelt midler til mere end 6000 projekter eller kunstnere.

Statens Kunstfonds arbejde med kunst i offentlige rum

Statens Kunstfond har arbejdet med kunst i offentlige rum siden 1956. Det overordnede formål er at bringe kunsten ud til borgere i hele landet. Det kan fx ske gennem samarbejder med lokale om realisering af større værker, udlån af kunst, kunsthåndværk og design eller gennem rådgivning. I dag er over 13.000 værker placeret på omkring 2.300 forskellige steder rundt om i hele landet.

Ubberup Højskole har søgt om kunst via Statens Kunstfonds ordning ”Kunst i det offentlige rum”.

Børn og unges møde med kunst

Statens Kunstfond har fokus på at give børn og unge bedre muligheder for at opleve kunst i deres hverdag. Fonden bestiller og udlåner bl.a. kunst til skoler og uddannelsesinstitutioner. Fonden har også ”Huskunstnerordningen”, hvor skoler og andre institutioner i en periode kan få tilknyttet professionelle kunstnere. Formålet med denne ordning er at give børn og unge indblik i og erfaring med kunstneriske processer. Derudover støtter fonden udviklingen af teater, litteratur og musik særlig rettet mod børn og unge.

Arrangementer
Share: / / /