Familien Bornø

Familien Bornø

”Vi har lært at være i balance med os selv uden dårlig samvittighed”

Familien Bornø fra Gilleleje med Bettina som omdrejningspunkt er en helt speciel historie for Ubberup Højskole, fordi de viser, hvor forskellige udgangspunkter man kan have for at søge inspiration til en ny og sundere livsstil.

Bettinas søn Jesper er den klassiske Ubberup-historie om at starte på et nyt liv: Efter to lange ophold på skolen er han gået fra 131,5 til 82 kilo.

Han har efter sit vægttab kunnet gennemføre en ny uddannelse. Han har fundet sin kæreste Sanne på højskolen, hvor hun også har været to gange, og de er netop flyttet sammen.

Bettinas mor Lilly brugte opholdet til at få øjnene op for en ny verden efter sin mands død. Hun havde intet behov for vægttab men lærte, at motion der får pulsen op i hverdagen er utrolig vigtigt, når man kommer op i årene.

Datteren Kristine havde ingen ambitioner om vægttab, men tog det som en sund sommerferie. Det gav hende dog en masse inspiration til at komme videre med sit liv; det er nemlig de samme mentale redskaber, man skal bruge, hvad enten man ønsker at livsstilsændringen handler om vægttab eller om nye udfordringer.

Og Bettina selv har på de kortere sommerkurser fået inspiration til at tackle hverdagen og til at støtte resten af familien.

Vi har stillet Bettina nogle spørgsmål om, hvordan familien har oplevet livet efter Ubberup Højskole.

Hvad er status her 2 år efter I første gang stiftede bekendtskab med Ubberup? Hvordan er I kommet videre?
”Jamen, vi har det godt. Opholdene på Ubberup har lært os at være fokuserede og målrettede, men vi er først og fremmest i balance med os selv uden dårlig samvittighed. Min søn og svigerdatter har gjort motion og sund mad til en naturlig del af hverdagen, mens min mor og min datter har fundet inspiration til at komme videre med nye ting og gøre hverdagen lidt sundere. Selv har jeg lidt sværere ved at holde vægten, der desværre kravler lidt op og ned. Jeg skal tænke mere over det, men nu ved jeg, hvad der sker og hvorfor; og jeg har lært at acceptere det.”

Hvordan klarer I hverdagens små og store fristelser? Er det anderledes nu end før jeres ophold på Ubberup?
”Vi har lært, at man sagtens kan skeje ud til særlige lejligheder, hvis man lever sundt resten af tiden. Derfor bekymrer vi os ikke. Til jul får vi både and og flæskesteg, og ris a la mande skal altså være lavet på flødeskum. Til gengæld sørger vi for lidt mere forskelligt og sundere tilbehør til dem, som vil det.”

Hvordan sætter I jer mål i hverdagen? Har I for eksempel et nytårsforsæt?
”På højskolen lærte jeg, at man ikke skal slå sig selv i hovedet, og eftersom nytårsforsæt næsten altid er noget med forsagelse, så er jeg helt holdt op med at bruge den slags. Det handler om at ændre tingene uden skyldfølelse”

Hvad var det vigtigste, du lærte på Ubberup Højskole?
”To ting som hele familien tænker meget over: For det første at spise seks måltider om dagen. Det er bedre med mange små måltider end få store. Og for det andet at man spiser mere grønt, hvis der er flere ting at vælge imellem, for så vil man prøve lidt af det hele. Derfor laver vi nu flere slags tilbehør”.

Hvilket råd vil du give til andre ligesom dig, der gerne vil lægge livsstilen om og tabe sig?
”Som familie er mit allerbedste råd, at man skal støtte hinanden. Det er kun de færreste, der kan klare en livsstilsændring uden hjælp fra andre. Og som enkeltperson er mit bedste råd, at man skal lære at tro på det og tro på sig selv. På Ubberup Højskole lærer man, at man kan følge enkle, snusfornuftige regler i stedet for en masse indviklede forbud. Det kan alle finde ud af, hvis de tror på det.”

Sæt spotlight på din fremtid!

Har du brug for en afklaring omkring uddannelse eller job? Tilmeld dig et langt kursus og bliv klogere på dig selv!

Book en rundvisning
Læs mere om kurset

Download materiale

BROCHURE OM HØJSKOLEN