På Ubberup Højskole bruger vi en masse forskellige spreads som alternativ til f.eks. smør eller pålæg. I Kogebogen 4, som du kan købe i vores WEBSHOP, kan du finde opskrifter på flere af disse sunde spreads, og to af dem får du lige her: nemlig en Edamame-spread og en hummus med peanutbutter. Det er begge grundopskrifter, som du kan spice up med præcis de krydderier, du kan lide.
Nederst på siden kan du se vores køkkenleder, Hanne, lave Edamame-spread hjemme i sit køkken.
Velbekomme!
Edamame-spread
Det skal du bruge:
500 g edamamebønner, forkogte og pillede
2 dl grøntsagsbouillon
½ dl citronolie
eddike eller citronsaft
salt og peber
Sådan gør du:
- Blend edamame-sojabønner, grøntsagsbouillon og citronolie sammen til en jævn mos
- Smag til med salt og peber, og eddike eller citronsaft
Tip:
Tilsæt evt. en masse friske krydderurter, hvidløg, chili eller finthakkede grøntsager.
Kcal | Protein | Fedt | Kulhydrat | Kostfiber | |
Pr. 50 g | 77 | 3,5 | 5,5 | 4 | 2 |
Hummus med peanutbutter
Det skal du bruge:
240 g (1 dåse) kikærter, drænet vægt
50 g peanutbutter
½ dl vand
3 spsk citronsaft
3 spsk. soya
Ca. 1 spsk ingefær, fint revet
Sådan gør du:
- Blend kikærter, peanutbutter og vand til en jævn hummuskonsistens
- Smag til med citronsaft, soya og ingefær
Tip:
Brug hummus som tilbehør i madpakken, som dip til grønsager, på rugbrød evt. med pålæg og som supplement til et vegetarisk måltid.
Kcal | Protein | Fedt | Kulhydrat | Kostfiber | |
Pr. 100 g | 153 | 8 | 7 | 12 | 5 |