Christina Bondegaard Frederiksen

Jeg har fundet ud af, hvad der gør mig glad

Christina Bondegaard Frederiksen tilbragte fire teenageår på Herlev Hospital på grund af kræft i skjoldbruskkirtelen. På Ubberup Højskole kom hun i gang med livet igen – gladere og en hel del lettere.

”I fire år bestemte lægerne næsten alting i mit liv. Nu skal jeg selv til at bestemme, og på højskolen har jeg fået nogle gode redskaber til at komme videre med mit liv,” fortæller 21-årige Christina Bondegaard Frederiksen. Efter fire år med en alvorlig kræftsygdom er hun for alvor ved at finde vej i livet igen, og en del af sin nye energi har hun fået på Ubberup Højskole. Ikke alene har hun tabt de mange kilo, som hun tog på under sin sygdom, hun har også fået livsgnisten tilbage.
”Mit gamle ‘jeg’ er blusset op igen. Jeg har lidt den samme følelse, som før jeg blev syg, og før jeg tog de mange kilo på og lukkende mig inde i mig selv,” siger Christina.

Det var under et efterskoleophold i 10. klasse, Christina fik konstateret den sjældne og meget alvorlige skjoldbruskkirtel-kræft. I dag vidner et ar fra kraveben til kraveben og et på maven om en meget genstridig sygdom. Det blev til tre operationer, blandt andet i lungerne, og behandlingen krævede desuden ni strålebehandlinger. På et tidspunkt erklærede lægerne, at hvis ikke den næste strålebehandling hjalp, måtte de give fortabt. Christina kalder det selv lidt et mirakel, at den sidste og meget intensive strålebehandling faktisk gav de ønskede resultater. Men hun vil resten af sit liv være risikopatient.

Det var en veninde til hendes mors, der anbefalede Christina at tage på Ubberup Højskole for at finde fodfæste i livet igen efter de meget hårde år.
”Det lød som en god pakke: Jeg kunne få en ny livsstil og være sammen med gode mennesker – samtidig med, at jeg kunne tabe mig, tænke jeg. Og det er præcis det, jeg  har fået ud af at være her. Jeg opdagende i løbet af få dage, at jeg udviklede mig, og at tingene let kunne blive bedre. Jeg har været utrolig heldig at finde sammen med nogle mennesker, som jeg kommunikerer fantastisk godt med. Jeg har haft vildt mange succesoplevelser her på højskolen og fået et klart mere positivt livssyn. Højskolen er den bedste oplevelse, jeg nogensinde har haft!” fastslår Christina, der har klare mål for den nærmeste fremtid.
“Nu vil jeg ud og have et arbejde – det har jeg aldrig prøvet før. Jeg vil tjene penge, så jeg kan rejse til Tanzania og arbejde på et børnehjem.”

Sæt spotlight på din fremtid!

Har du brug for en afklaring omkring uddannelse eller job? Tilmeld dig et langt kursus og bliv klogere på dig selv!

Book en rundvisning
Læs mere om kurset

Download materiale

BROCHURE OM HØJSKOLEN