Christina Bondegaard Frederiksen

Jeg har fundet ud af, hvad der gør mig glad

Christina Bondegaard Frederiksen brugte fire teenage-år på Herlev Hospital på grund af kræft i skjoldbruskkirtelen. På Ubberup Højskole kom hun i gang med livet igen – gladere og en hel del lettere.

”I fire år bestemte lægerne næsten alting i mit liv. Nu skal jeg selv til at bestemme, og på højskolen har jeg fået nogle gode redskaber til at komme videre med mit liv”. Efter fire år med en alvorlig kræftsygdom er 21-årige Christina Bondegaard Frederiksen for alvor ved at få gang i livet igen, og en væsentlig del af sine nye energi har hun hentet på Ubberup Højskole. Ikke alene har hun tabt de mange kilo, som hun tog på under sin sygdom, hun har også fået livsgnisten tilbage: ”Den gamle flamme er blusset op igen. Jeg har lidt den samme følelse som før jeg blev syg, tog de mange kilo på og lukkende mig inde i mig selv”, forklarer den unge kvinde fra Søborg.

Det var under et efterskoleophold i 10. klasse, Christina fik konstateret den sjældne og meget alvorlige skjoldbruskkirtel-kræft. I dag vidner et ar fra kraveben til kraveben og på maven om en meget genstridig sygdom. Det blev til i alt tre operationer, blandt andet i lungerne, og behandlingen krævede desuden ni strålebehandlinger. På et tidspunkt erklærede lægerne, at hvis ikke den næste strålebehandling hjalp, måtte de give fortabt. Christina kalder det selv lidt et mirakel, at den sidste og meget intensive strålebehandling faktisk gav de ønskede resultater. Men hun vil resten af sit liv være risikopatient.

Det var hendes mors veninde, der anbefalede Christina at bruge Ubberup Højskole til at finde sit fodfæste i livet igen efter de meget hårde år: ”Det lød som en god pakke: “Jeg kunne få en ny livsstil og være sammen med gode mennesker – samtidig med, jeg kunne tabe mig. Og sådan har det været. Jeg opdagende i løbet af få dage, at jeg udviklede mig, og at tingene let kunne blive bedre. Jeg har været utrolig heldig at finde sammen med nogle mennesker, som jeg kommunikerer fantastisk godt med. Jeg har mange succesoplevelser og har fået et mere positivt livssyn. Højskolen er den bedste oplevelse, jeg nogensinde har haft”, lyder den meget direkte melding, når Christina kigger tilbage på de tre måneder på højskolen. Hun formåede trods sin sygdom at tage en studentereksamen, men de nærmeste fremtidsdrømme går i en helt anden retning: ”Nu vil jeg ud og have et arbejde – det har jeg aldrig prøvet før. Jeg vil tjene penge, så jeg kan rejse til Tanzania og arbejde på et børnehjem”.

Sæt spotlight på din fremtid!

Har du brug for en afklaring? Er du i tvivl om uddannelse? Bliv klogere på dig selv på vores forårshold.

Læs mere om forårsholdet 
Book en rundvisning

Download materiale

BROCHURE OM HØJSKOLEN