Luk øjnene og smag. Det var beskeden i dag faget “Tilberedningens magi”. Med lukkede øjne og uden at vide hvad det er, er man meget mere opmærksom på smagsindtrykkene.
Syv ting skulle eleverne smage og beskrive. Hvad de ikke vidste var, at alle syv ting var gulerødder, men tilberedt på forskellige måder. Kogt, most, bagt og med forskellige krydderier.
Eleverne noterede deres smagsoplevelser ned, og sammen gennemgik holdet det de havde oplevet, og til sidst fik de at vide, hvad det var de rent faktisk havde spist.
Efter “gulerodsmenuen” blev der nærmest serveret en dessert, nemlig en “trøffel”. Hvad den indeholdte fik eleverne ikke at vide, men de måtte gerne se på den. De bed i den og smagte på den (den smagte “af mere”), og gættede så på, hvad den var lavet af. Det var ikke mange af ingredienserne de kunne gætte, for trøflen var nemlig lavet af:
- Edamamebønner
- Cashewnødder
- Paranødder
- Dadler
- Kokosolie
- Hindbær
- kakao
- Salt og vanilje