Er du vild med pandekager til morgenmad – eller som en lille eftermiddagssnack?
Her får du en opskrift på Ubberup Højskoles meget populære bananpandekager, som er både saftige og sprøde og kan tilsættes lige den smag, du har lyst til. Og så er de et sundt alternativ til de traditionelle pandekager.
4 personer
Det skal du bruge:
4 æg
3 bananer, modne
200 g havregryn
2 dl minimælk
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
Tilsæt evt. lidt kanel, vaniljepulver, kardemomme eller revet skal af appelsin eller citron
Smør eller olie til bagning
Sådan gør du:
- Rør havregryn, bagepulver, salt, mælk og æg til en jævn masse
- Lad massen trække i minimum 15 min
- Mos bananerne godt med en gaffel (eller brug en stavblender) og rør mosen sammen med dejen, lige inden bananpandekagerne bages
- Tilsæt evt. en af smagsvarianterne
- Bag bananpandekagerne på en pande, ca. 3 stk. på panden ad gangen
- Brug ca. 2 spsk dej til hver pandekage, de skal være små og tykke
- Bag dem 2-3 min. på hver side ved middel varme til de er gyldne
Serveringsforslag:
Spis bananpandekagerne til morgenmad med frisk frugt eller som mellemmåltid evt. med lidt marmelade.
TIP:
Bananpandekagerne gode at have med i madpakken
Lav evt. en lidt større portion og frys ned til de dage, hvor du har travlt
Har du overmodne bananer, kan de fryses ned og bruges efter optøning
Kcal | Protein | Fedt | Kulhydrat | Kostfiber | |
Pr. 100 g | 147 | 7 | 4 | 20 | 2,5 |