
Af Hanne Olsen, køkkenleder på Ubberup Højskole
4 personer
Det skal du bruge:
250 g aubergine
1 tsk olie
Salt
200 g cherrytomater, i halve
50 g ruccola
100 g butterbeans, kogte evt. fra dåse
150 g edamamebønner (frost) optøet
Salaten indeholder 750 g grønt
Evt. lidt kapers eller kapersbær
Sådan gør du:
- Skær auberginen i store tern, vend dem med olien eller bruge evt. en sprayolie
- Drys med salt
- Bage ternene i en varm ovn v. 220 grader i ca. 12 minutter
- Afkøl auberginen
- Bland alle ingredienserne sammen
- Servér salaten som en frokostsalat eller som tilbehør til en hovedret
Kcal | Protein | Fedt | Kulhydrat | Kostfiber | |
Pr. 100 g | 60 | 3,5 | 1,5 | 5,5 | 3 |
Lav desuden nemt en Balsamico-glace som dressing til salaten
Det skal du skal bruge:
1,5 dl mørk balcamico
75-100 g honning
Sådan gør du:
- Bland eddike og honning i en lille kasserolle
- Lad det småsimre i ca. 10 minutter
- Den skal koge ind, til der er ca. halvdelen tilbage
- Husk at glacen bliver tykkere, når den bliver kold
- Hæld den på et skoldet glas eller flaske og opbevar den i køleskab
OBS! Den er også skøn over bagte rodfrugter eller som et lille dryp til osten.
Vil du lave et lækkert brød til salaten, så prøv et sprødt Focacciabrød. Se opskriften HER